Döviz kuru yükselmeye devam edecek mi? Kayseri'de ki son durum ne?

Faiz kararından sonra gündem olan döviz kuru bugünde yükselişte. Döviz yatırımcılarının merakla takip ettiği kur, 22 Eylül Cuma günü ne kadar oldu? Kayseri'de güncel döviz kuru, Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kuru yükselmeye devam edecek mi? Kayseri'de ki son durum ne?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkez Bankası’nın faiz kararı döviz kurunda dalgalanmaya sebebiyet verdi. Geçtiğimiz ay açıklanan faiz kararı sonrası düşüşe geçen dolar ve euro bu ay yükseliş yaşadı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, faiz kararından sonra dolar ve euroya dair eleştirilerde bulundu. 

Döviz kuru yükselmeye devam edecek mi? Kayseri'de ki son durum ne?

Memiş, yılsonuna kadar doların daha da yükseleceğine dair bazı öngörülerde bulundu. Döviz kurunda düşük fiyat bekleyen zarar eder diyen Memiş: “Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandık. Fed ve TCMB kararlarını açıkladı. Her iki karar beklentiler doğrultusundaydı. Bir sürpriz yapılmadı. Faiz artırılacak ama dolar düşecek diyenler yanılabilir. Dolar 27 lira seviyesindeydi. Şu anda haftanın son işlem gününde dolar TL 27.16 seviyesinde. Yani düşük bir rakam yok. Dolarda bu yılsonu beklentimiz 29.70 lira. Euro'da 34 lirayı beklemeye devam ediyorum. Döviz kurlarında düşük rakam bekleyen yanılabilir. Zarar edebilir. Bu hafta euro dolar paritesindeki düşük değerler önemliydi. Dolar endeksi de 105 seviyesinin üzerinde. Dolar karşısındaki enstrümanlar değer kaybetti. Euro dolar paritesi de orta ve uzun vadeli yatırımcılar için toplama fırsatı sunuyor.” ifadelerine yer verdi.

22 Eylül Cuma Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 27.1298
Satış: 27.2902

Euro
Alış: 28.8649
Satış: 29.1014

Sterlin
Alış: 33.0468
Satış: 33.6909