Döviz kurunda yükseliş sürüyor: Alım fırsatı var mı?

Haftanın üçüncü gününe yükseliş ile başlayan döviz kuru, önümüzdeki günlerde de yükseleceği tahmin ediliyor. Peki, döviz kurunda alım fırsatı olacak mı? 17 Ocak güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz kurunda yükseliş sürüyor: Alım fırsatı var mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kuru kademeli olarak yükselirken, mart ayında faiz indirimlerinin olabileceği dolayısıyla dolara olan talebin artacağı analistlerin ön görüleri arasında yer alıyor. 

Öte yandan, Fed'in faiz artırımı beklentilerinin azalmaya başlaması da dolar ve euro gibi döviz kurlarında yükselişe neden oldu. Fed'in faiz artırımını bu yıl 75 baz puan olarak belirlemesi bekleniyordu. Ancak, son dönemde gelen veriler Fed'in faiz artırımını daha ılımlı bir şekilde gerçekleştirebileceğini gösterdi. Bu durum, yatırımcıların dolar ve euro gibi dövizlere olan talebini artırdı.

Döviz kurlarında önümüzdeki günlerdeki seyrin küresel piyasalardaki risk iştahına ve Fed'in faiz artırımı beklentilerine bağlı olacağı tahmin ediliyor. Küresel piyasalardaki risk iştahının artmaya devam etmesi ve Fed'in faiz artırımını daha ılımlı bir şekilde gerçekleştirmesi durumunda, dolar ve euro gibi döviz kurlarında yükseliş yaşanabilir. Uzun vadede yatırım yapmak isteyenler küçük düşüşleri alım fırsatı olarak görebilir.

17 Ocak Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 30.2017
Satış: 30.3221

Euro
Alış: 32.7958
Satış: 32.9362

Sterlin
Alış: 37.9964
Satış: 38.4908