Döviz piyasasında hareketlilik başladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?

Döviz piyasasında hareketlilik başladı. Yatırımcılarının sıklıkla takip ettiği dolar, avro fiyatlarının yukarı yönlü hareketi gözlerden kaçmadı. Peki, döviz kurunda yükseliş devam edecek mi? 16 Ekim Pazartesi dolar ve avro ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Döviz piyasasında hareketlilik başladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz piyasasında hareketlilik başladı. Yatırımcıların yakından takip ettiği dolar ve avronun alış – satış fiyatları merak konusu oldu. Ekim ayına girilmesiyle dolar tarafından yükseliş yaşanmıştı. Ekonomistler bu durumu İsrail – Filistin savaşına bağlıyor. Devam eden savaşın belirsiz olması döviz kurunda da belirsizliğe yol açıyor.

Döviz piyasasında hareketlilik başladı! Dolar ve euro ne kadar oldu?

‘Cılız bir hareket var ama kapsayıcı değil’

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yılsonu tahminini paylaştı. Memiş, ’Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketler devam ediyor. Hedef 28 lira seviyesi. Şu anda 27.50'de. Yılsonunda 29.70'i bekliyorum. 2024 yılında 45 liraya kadar bu yükselişler devam edecek. Doları bir yatırım aracı olarak görmüyoruz ve düşünmüyoruz. Euro dolar paritesi malum, teknik olarak öngördüğüm 1,0650’nin aşağısı da test edildi. Cılız bir hareket var ama tam kapsayıcı değil. Manipülasyon piyasası, baskılanma iki hafta daha devam edecek. 1.07'nin altındaki her rakam da euro'ya geçiş için muhteşem fırsatlar. 1 milyon dolarım olsa, parite ile euro'ya takas yaparak pozisyonumu alırdım. Elimde TL var, altın-gümüş sevmiyorum, borsaya girmiyorum diyenlere de diyorum ki o zaman euro ucuz kalıyor’ dedi.

15 Ekim Pazar Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 27.8616
Satış: 27.9874

Euro
Alış: 29.3578
Satış: 29.5323

Sterlin
Alış: 33.7599
Satış: 34.3978