Duayen gazeteciden Vali Çiçek'e cezaevi tavsiyesi

Türkiye Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar'ın 27 Mayıs 1960 darbesinde yargılandığı ve tutuklu kaldığı Kayseri Kapalı Ceza Evi'nin demokrasi Müzesi olması talep edildi. Bakın bu talebi kim, hangi devlet büyüklerine yaptı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde..

Duayen gazeteciden Vali Çiçek'e cezaevi tavsiyesi

1960 darbesinde yargılanan ve idama mahkum edilen 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar yaşı nedeniyle idam kararı cezası müebbete çevrilince Kayseri Ceza Evi'ne gönderildi. Celal Bayar'ın 64 yıl önce tutuklu kaldığı Kayseri kapalı Ceza Evi halen Melikgazi ilçesi Gültepe Mahallesi'nde faaliyet gösteriyor. Bir yaygın medyada köşe yazarlığı yapan duayen gazeteci Yavuz Donat yazdığı son köşe yazısında Celal Bayar'ın günlüğünü anlattı. 

Celal Bayar'ın kaldığı Kayseri Cezaevi için dikkat çeken talep!

Donat yazısında şehrin yöneticilerine seslenerek şu talepte bulundu;

Celal Bayar'ın ve Yassıada mahkumu bakanların, milletvekillerinin yattığı Kayseri Cezaevi Gültepe Mahallesi'nde..

Eskiden biraz şehrin dışındaydı Kayseri büyüdü, şehrin içinde kaldı. Bu çağda şehrin göbeğinde ceza evi olmaz. Kayseri’ye her gittiğimizde yazarız. Şehrin dışında yeni bir ceza evi yapılmalı mevcut ceza evi ise müze olmalı. Demokrasi Müzesi..

Sadece yazmakla kalmadık bölgenin siyasetçilerinede söyledik. En başta Kayseri’nin lideri Mehmet Özhaseki’ye.. Vali Gökmen Çiçek'e, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a..

Unutmadan Vali Gökmen Çiçek, bu konuda Ankara'ya yazı bile yazdı.