Düğün salonları kapasite artırımı istiyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında, düğün salonlarına uygulanan kısıtlamalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kayserili düğün salonu işletmecisi Ömür Eren, nikah ve düğün törenlerindeki kapasitenin yüzde 50'ye çıkarılmasını istedi.

Düğün salonları kapasite artırımı istiyor

Pandemiden en çok etkilenenlerden birinin de düğün salonu işletmecileri olduğunu belirten Eren, düğün törenlerine getirilen zaman ve kişi sınırlamasının hem müşteriler hem de kendileri açısından sıkıntıya neden olduğunu ifade etti. Müşterilerin, daha az hizmet aldıkları için ödeme yapmak istemediklerini belirten Eren, "Sektörümüz, çok önceden tarih belirlenip, kapora verilerek o gün için rezervasyon alınması ile işimizi yürüten bir sektör. Bize büyük sıkıntıları yaşatan durumlardan biri de müşterilerin, 'Ben bu kadar paraya anlaştım. 1 saat için bu kadar para mı ödeyeceğim? Yeme-içmede yok. Daha az ödememiz lazım. ' demesi oldu. Hatta anlaşılan ücretin yarısını teklif eden müşterilerimiz oldu.” diye konuştu.

YARI KAPASİTE VE SAATİN ARTIRILMASI İSTENİYOR

Söz konusu sorunlardan dolayı düğün salonlarında kapasitenin artırılmasını istediklerini dile getiren Eren, “Şuan için 50 kişi ve 1 saat sınırlamamız, bizim işletmelerimiz açık ya da kapalı olmasının bir farkı olmadığı anlamına geliyor. Bu şekilde 50 kişi ve 1 saat sınırlaması nedeni ile müşterilerimiz, çiftlerimiz gelip anlaşma yapmakta çekingen davranıyorlar. Çünkü yetiştirememekten korkuyorlar. Yine aynı zamanda ramazandan sonra yine kınalara, nişanlara yasak gelirse diye korkarak, kapora vermekten korkuyorlar. O nedenle en büyük beklentimiz, yarı kapasite ile HES kodu ile maske, mesafe ve hijyene dikkat ederek organizasyonlarımızı yapmak. Biz sürelerin 1 saatten, 2 veya 2 buçuk saate uzatılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. İHA