Dünya bilim insanları sıralamasında Kayserili o isim de var

Bağımsız uluslararası kuruluş 'AD Scientific Index' tarafından yayımlanan 'World Scientist and University Rankings 2025' sonuçlarına göre Erciyes Üniversitesi, bilimsel çalışmalarıyla dünya çapında dikkat çekti. Prof. Dr. Soylak, dünya genelindeki bilim insanları arasında ilk üçe girdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

Dünya bilim insanları sıralamasında Kayserili o isim de var

219 ülke, 2 milyon 411 bilim insanı ve 24 bin kurumu akademik özelliklerine göre sıralayan bağımsız uluslararası kuruluş "AD Scientific Index"in "World Scientist and University Rankings" 2025 versiyonu kamuoyu ile paylaşıldı.

Bu prestijli sıralamada, üniversiteler ve bilim insanları, Google Scholar’daki H-Index, i10 Index puanları ve alıntılanma sayıları göz önüne alınarak değerlendirildi. Çalışma, bilim insanlarının son beş yıldaki verimlilik katsayılarını baz alarak dünyadaki en kapsamlı araştırmalardan biri olarak kabul ediliyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mustafa Soylak, Türkiye’deki bilim insanları arasında dünya sıralamasında en üst sıralarda yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Soylak, dünya genelindeki bilim insanları arasında ilk üçe girerek, sadece Türkiye’de değil, uluslararası arenada da büyük bir takdir topladı. Bu önemli başarı, Erciyes Üniversitesi’nin bilimsel araştırma ve inovasyona verdiği değerin bir göstergesi olarak öne çıktı.

Dünya bilim insanları sıralamasında Kayserili o isim de var

Erciyes Üniversitesi, bu başarı ile adını dünya akademisinde üst sıralara taşırken, aynı zamanda Türkiye’nin akademik potansiyelini de gözler önüne serdi. Üniversite, bilim insanlarının global düzeydeki etkisiyle uluslararası alanda tanınırlığını artırmaya devam ediyor.

Bu önemli gelişme, Erciyes Üniversitesi’nin bilimsel çalışmalara olan katkısının ve araştırma alanındaki öncü rolünün bir yansıması olarak akademik çevrelerde büyük bir yankı da uyandırdı.

Bu özel haberi Prof. Dr. Soylak da sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile duyurdu. Soylak’a çok sayıda tebrik ve takdir mesajları atıldı.