Dünya devleri o ürünü almak için Kayseri'de sıraya giriyor!  

Dünyanın en ünlü jean üreticileri üretim yapmak için denim kumaşlarını Kayseri'nin o ünlü firmasından satın alıyor. Tarihi bir başarıya imza atan Orta Anadolu Mensucat Fabrikası, 100 milyon Euroluk ihracat rakamına ulaştı. 

Dünya devleri o ürünü almak için Kayseri'de sıraya giriyor!  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dünyanın önde gelen 300 firması, Kayseri’den satın aldıkları denim kumaşla, blueiean üretimi gerçekleştiriyor. Dünyada en kaliteli ve dayanıklı denim kumaşı üreten Orta Anadolu Mensucat Fabrikası, bu konuda rakip tanımıyor. 
Kayseri’de 70 yıl önce tamamen yerli sermaye ile kurulan ilk işletmelerden biri olan Orta Anadolu Mensucat Anonim Şirketi, çok az firmanın ulaşabildiği bir başarıya imza attı. Ürettiği kaliteli ürünlerle ünlü firmalara kumaş ihraç eden işletme, 2024 yılına gelindiğinde ihracat yaptığı ülke sayısını 60’a çıkardı.Dünya genelinde kot üreten 300 firma, Orta Anadolu’dan denim kumaşı satın alıyor. 

Hepsi ünlü markalar!

Orta Anadolu Mensucat; Diesel, Seven, Levis's, Lee, Nautica, Mavi, Wrangler, Replay, Calvin KleinGuess, Tommy Hilfiger, , Rifle, Express, Sixty, GAP, Lucky Brand AG, Earl Jeans, DKNY, Polo ve M&S gibi dünyanın önde gelen 300 jean üreticisi, denim kumaşı satıyor ve tüm dünyada bu kumaşlar yoluyla milyonlarca insana ulaşıyor.

Orta Anadolu’nun bu büyük başarısı, bir dönem uluslararası alanda yapılan kot reklamlarına da konu oldu. Bir jean firması, ürünlerinin sağlam olduğunu ve diğerleri ile aralarında hiçbir kalite farkı olmadığını aktarmak için yaptığı reklam filminde, 'Onlar da kumaşlarını Kayseri’den alıyor, biz de…' şeklinde ifadelere yer vermişti.  1953 yılında Kayserili önde gelen girişimciler tarafından kurulan ve yıllar içinde Karamancı aile şirketine dönüşen Orta Anadolu Mensucat, yıllık 100 milyon avrodan fazla ihracat rakamlarına ulaştı ve Türkiye’nin en çok ihracat yapan firmaları arasına girmeyi başardı. 

Yaklaşık 2 bin kişiye iyi şartlarda istihdam sağlayan firma, tesislerinde yıllık 55 milyon metrekare kumaş üretiyor. Orta Anadolu, üretiminin yüzde 80’ini ihraç ediyor. Kayseri’de bu işletmede çalışmak da prestji olarak görülüyor.