Dünya standartlarında yapılan Erciyes yolunda kural ihlalinden yine kaza oluyor

Türkiye'nin sayılı kayak merkezlerinden ve yüksek dağlarından olan Erciyes'te dünya standartlarının üzerinde yol yapılmasına rağmen sürücülerin kural ihlalinden kaynaklanan trafik kazalarının meydana geldiği görülüyor.

Dünya standartlarında yapılan Erciyes yolunda kural ihlalinden yine kaza oluyor

Konuya ilişkin bilgiler edinilen Karayolları 6. Bölge yetkilileri, Karayolları ile belediyenin ortaklaşa olarak yaptığı Erciyes yolunun Develi’ye kadar olan kısmının tamamlandığı ifade edilirken, dünya standartlarının üzerinde yol ve işaretlemesinin gerçekleştirildiği söz konusu yolda yine de trafik kazalarının yaşandığı ve bunun çok üzücü bir durum olduğu kaydedildi.
 
Şu an aydınlatma çalışmalarının sürdüğü ve dünya standartlarının üzerinde olan Erciyes yolunda, vatandaşların trafik kurlarını ihlal etmesinden kazaların meydana geldiği paylaşılırken şunlar aktarıldı: “Özellikle hafta sonu, cumartesi-pazar günü sürücülerin araçlarını yol üzerlerine park etmeleri, Kayseri ve Develi’den yüksek hızla gelen araç sürücülerinin bunları fark etmemeleri, karşıdan karşıya geçmeleri bu kazalara neden oluyor. Vatandaşların karşıdan karşıya geçerken araçlarını uygun yerlere park etmeleri, kontrollü bir şekilde geçmeleri gerekmektedir. Çok yüksek standartta iş yapılıyor. Sadece sinyalizasyona harcanan para 70 bin lira. Levhalar, direkler, aydınlatmalarla beraber bahsedilen alanda yapılan harcama ise 1 buçuk milyon lira. Kayseri-Erciyes yolunun her türlü standardı yapıldı, yol yapıldı, işaretleme yapıldı. Hala kaza oluyor. Bu üzücü bir durum. Sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve işaretlerdeki uyarıları dikkate almaları gerçekten çok önemli.” HABER: KAAN AKBAŞ