Dünyaca ünlü peynir markası raflardan toplatılıyor!

Son zamanlarda çikolata, sucuk gibi gıda ürünlerinin bazı hatalar nedeniyle raflardan toplatıldığı haberleri gündemde yerin koruyor. Bu ürünlere dünyaca ünlü peynir markası da eklendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Dünyaca ünlü peynir markası raflardan toplatılıyor!

Raflardan toplatılan ürünler son zamanlarda dikkat çekmeye başladı. Geçtiğimiz ay ünlü çikolata markası yanlış etiketleme nedeniyle ortaya çıkabilecek sağlık riskleri nedeniyle toplatılmıştı. Şimdi ise dünyaca ünlü peynir markası Villa Gusto'nun raflardan toplatılması gündemde yer alıyor.

Çikolata, ton balığı, makarna, sucuk gibi ürünlerin ardından bir sorun da peynir markasından geldi. Villa Gusto'nun mozarella peyniri çeşidinde zararlı madde tespt edildi. Tespitin ardından raflardan kaldırılmaya başlanan 125 gramlık mozarella peynirinin içerisinde sağlığa zararlı olabilecek mikroplastik olduğu ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü peynir markası raflardan toplatılıyor!

Tüketicilere para iadesi yapılacak!

Peynirlerde bulunan zararlı maddelerin açığa çıkmasıyla birlikte bu maddenin kısırlık yapabilme tehlikesi bulunuyor. Bu nedenle firma yetkilileri harekete geçerek ürünlerin piyasadan toplatılması kararını verdi.

Firma tüketicilerine ürünleri faturasız geri verebileceklerini ve tam para iadesi yapacaklarının sözünü verdi.