Dünyada bir ilk – Kayseri tarihe geçti!

Dünyada ilk kez Kayseri'de bulundu. Kayseri tarihe geçti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Dünyada bir ilk – Kayseri tarihe geçti!

Kayseri’de yapılan arkeolojik kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıl öncesine ait fosiller bulundu. Bu fosillerin bir kısmı dünya literatüründe ilk kez yer alıyor. Kayseri dünyada yine bir ilki gerçekleştirerek tarihe geçti.

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Yamula Barajı kenarındaki Taşhan bölgesinde 2018 yılından beri yapılan kazı çalışmalarında 7,5 milyon yıl öncesinden kalan mamut, filler, üç toynaklı atlar, zürafa ve boynuzlugillere ait fosiller bulundu. Bu fosillerden bir kısmı dünya literatüründe ilk kez yer aldı.

Dünyada bir ilk – Kayseri tarihe geçti!

7,5 milyon yıllık tarihi aydınlatan fosiller şuan Kayseri Bilim Merkezi’nde vatandaşlara sergileniyor. Sergilenen eserlerin dışında çalışmalarda bulunan diğer eserler de yine Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk paleontoloji müzesinde sergilenecek.

Dünyada bir ilk – Kayseri tarihe geçti!

Kayseri’de bulunan Paleontoloji müzesi geçici olarak kapalı olsa da bu müze Türkiye’de bir ilk olması ve dünya literatürüne Kayseri’den geçmesi bu şehrin dünya tarihindeki önemine vurgu yapıyor.

Hatta öyle ki buluntuları görmek için Finlandiya Helsinki Üniversitesinden Jeolog Matti Lehikoinen, Almanya Frankfurt Doğa Bilimi Enstitüsünden Jeomorfolog Maud Meijer ve Almanya Berlin Doğa Tarihi Müzesinden Faysal Bibi'nin Kayseri’ye geldiği belirtildi.