Dünyanın en modern mobilya fuarı Kayseri'de yapılacak!

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya 8-13 Ekim tarihleri arasındaki Kumsmall Mobilya Fuarı ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Dünyanın en modern mobilya fuarı Kayseri'de yapılacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Dünyanın en modern mobilya fuarı Kayseri'de yapılacak!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya 8-13 Ekim tarihleri arasındaki Kumsmall Mobilya Fuarı ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. Erciyes KSS Kooperatifi Konferans Salonu’ndaki basın toplantısında mobilya sektörüyle ilgili önemli açıklamalar yapan Başkan Sarıkaya, 300 bin metrekare kapalı alanda kurulu Kumsmall’da dünyanın en modern mobilya fuarını gerçekleştireceklerini söyledi.

Kayseri Mobilyacılar Odası ve Kumsmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, KUMS’un açılımında olduğu gibi Kayseri’yi uluslararası mobilya ticaretinin merkezi yapma hedefinde olduklarını belirtti.

Dünyanın en modern mobilya fuarı Kayseri'de yapılacak!

‘Kumsmall’un Dünyada Başka Bir Örneği Yok’

Basın toplantısında Kumsmall’un tarihi ve vizyonu hakkında bilgiler veren Ercan Sarıkaya, ‘Mobilya sektöründe Kayseri’nin çok önemli bir üretim gücü var; ancak üretmek yetmiyor. Dünyada mobilya ticareti 300 milyar dolara ulaştı. Türkiye olarak mobilya ihracatında henüz 5 milyar doları yakalayamadık. Dünya mobilya ticareti derya, deniz. Kayseri ve Türkiye olarak oturup seyretmeyeceğiz ve bu ticaretten daha fazla pay almak için çalışacağız. Kayseri Mobilyacılar Odası’nın 2200 üyesi var. Sanayi ve Ticaret Odalarının üyeleriyle birlikte mobilya üretimi yapanların sayısı 4 bini aşıyor. Bu büyük gücü bir araya getirmek istiyoruz. Kumsmall olarak üyelerimizin ürünlerini dışarıya açmak için yola çıktık. Pazarlama ve tanıtım ağırlıklı çalışıyoruz. Fuarlar ve festivallerle ürünlerimizi dünyaya açıyoruz. Mayıs ayında fuar düzenleme yetki belgemizi aldık. 8-13 Ekim’de yapacağımız fuar dünyanın en modern mobilya fuarı olacak’ dedi. 

Yüzlerce Markadan On Binlerce Ürün

Kumsmall AVM’de 120 bin metrekarede mobilya sergilendiğini ve bunun çok büyük bir rakam olduğunu vurgulayan Başkan Ercan Sarıkaya, Kumsmall’un üst katında 5 bin metrekare alanın bulunduğunu ve fuar için bu alanın dışardan gelen 50 firmayla dolduğunu söyledi. Sadece fuar düzenlemekle yetinmeyeceklerini ve dünyanın önemli fuarlarında Kumsmall’un standını açacaklarını da dile getiren Sarıkaya, bunun için URGE projeleri başlattıklarını belirtti. Fuar için tüm ülkelerin ticaret ataşeleri ve Türkiye’nin farklı ülkelerinde görev yapan ticaret ataşeleriyle iletişim kurduklarını da ifade eden Sarıkaya, dünyada mobilya ticareti yapanlarla ilgili çok önemli bir data oluşturduklarını kaydetti.

Dünyanın en modern mobilya fuarı Kayseri'de yapılacak!

‘Birlikte Olmanın Bereketini Görüyoruz’

Kumsmall’da 200’den fazla marka ve 10 binlerce ürünle hizmet verdiklerini dile getiren Ercan Sarıkaya, ‘Mobilya üreticilerimizi tüm zorluklara rağmen üretmeye devam ettikleri için tebrik ve takdir ediyoruz. Her zaman onların yanında olmalıyız. Birlikte olma kültürüne her zaman varız ve hazırız’ diye konuştu. Başkan Ercan Sarıkaya sözlerinin sonunda, herkesi 8-13 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan dünyanın en modern mobilya fuarı için Kumsmall’a davet etti.