Dünyanın En Yüksek 2. Şelalesi, Sonbaharda Başka Güzel!

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi'nde bulunan ve dünyanın en yüksek ikinci şelalesi konumunda olan Kapuzbaşı şelalesi, sonbahar mevsiminde doğal güzellikleriyle büyülüyor. Ayrıntılar haberimizde…

Dünyanın En Yüksek 2. Şelalesi, Sonbaharda Başka Güzel!

Kayseri’nin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Kapuzbaşı şelaleleri, sonbahar mevsiminde de görenleri hayran bıraktırıyor. Temiz havası, doğa ile iç içe olan eşsiz güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Kapuzbaşı şelaleleri, Yahyalı ilçesi için de önemli bir gelir kaynağı olma özelliğine sahip.

Dünyanın En Yüksek 2. Şelalesi, Sonbaharda Başka Güzel!


Hem manzara hem piknik!
Sonbahar mevsimindi yağan yağmur nedeniyle şelalenin suları daha da gürleşirken, izleyenlere de müthiş bir görsel şölen sunuyor. Uganda’da bulunan Victoria çağlayanı 100 metre yüksekliğe sahipken, Kapuzbaşı şelalesi 70 metre ile dünyanın en yüksek ikinci şelalesi konumunda. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, şelalenin güzel manzarası karşısında piknik yapabilecekleri doğal mekanlarda gönüllerince eğlenebiliyor.

Ulaşım sorunu kalmadı
Hem Kayseri hem Adana’dan çift yönlü ulaşım sağlanabilen şelalenin yolu, bir süre önce Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamen yenilendi. Asfalt yapılan yol, şelalenin yıllarca süren ulaşım sorununu da tamamen ortadan kaldırdı. 


Sadece Victoria çağlayanı daha yüksek;
Dünyanın en yüksek ikinci şelalesi konumunda olan Kapuzbaşı şelalesi, görenleri adeta büyülüyor. İrtifa akışı itibarı ile Uganda’da bulunan Victoria çağlayanı (100 metre) hariç, ABD’de bulunan Niagara’dan  (55metre), Finlandiya’da bulunan İmarat’dan (25metre), Erzurum’daki Tortum’dan (50 metre), Antalya’daki Düdenden 25 (metre) ve Manavgat’tan (5 metre) daha büyük olan Kapuzbaşı şelalesinin aktığı yerin rakımı ise 700 m.dir.