DÜSOİS sordu: 'Düğün salonları tamam peki sokak düğünleri?'

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİS) Kayseri Şube Başkanı Mustafa Tokgöz, İçişleri Bakanlığı'nın düğün kısıtlaması kararına dair açıklamasında, 'Düğün salonları kurallara uyuyor, sokak düğünlerinin önüne geçilemiyor.' dedi.

DÜSOİS sordu: 'Düğün salonları tamam peki sokak düğünleri?'

Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası Kayseri Şube Başkanı Mustafa Tokgöz, İçişleri Bakanlığının Kovid-19 tedbirleri kapsamında, ‘düğün ve nikahların en fazla 1 saat içinde tamamlanması’ yönündeki kararına ilişkin açıklamada bulundu. Tokgöz, “Düğün salonları olarak bu süreci en çok ciddiye alan meslek kuruluşlarından biriyiz. Ama yasak olan sokak düğünlerinin önüne geçilemiyor.” diye konuştu.

“SOKAK DÜĞÜNLERİNDE BULAŞA RASTLANDIYSA…”

Düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'de faaliyet gösteren düğün salonlarının hiçbirinde Kovid-19 pozitif vaka olmadığını öne süren Tokgöz, daha denetimsiz olan sokak düğünlerinde bulaş olma ihtimalinin daha fazla olduğunu belirtti. Tedbirler kapsamında sokak düğünlerinin önüne geçilmesi gerektiğini belirten Tokgöz, "Kayseri'deki salonlarımız bütün tedbirleri uygulamaktadır. Bu süreci en çok ciddiye alan meslek kuruluşlarından biriyiz. Ancak sokak düğünlerinde bulaşa rastlandıysa bu bizim sorumluluğumuzda değildir. Zaten sokak düğünleri yasak ama önüne geçilemiyor." ifadelerini kullandı.