DW'nin Kayseri iddiası yalan çıktı!

Almanlara ait medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), Kayseri'de yerel yönetimlerin dini tesislere milyonlar aktardığı iddiası yalan çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
DW'nin Kayseri iddiası yalan çıktı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Almanlara ait medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), Kayseri’de yerel yönetimlerin dini tesislere milyonlar aktardığını iddia etti. Buna örnek olarak ise Melikgazi Belediyesi öncülüğünde tamamı hayırseverler tarafından yaptırılan bir Kuran Kursu’nu örnek gösterdi.

Bazı medya kuruluşlarının İslam karşıtlığı had safhaya çıkarken, iddialarını desteklemek için yalan ve çarpıtma haberler yapmaktan da geri durmuyorlar.

İslamofobinin yaygınlaşması için yapılan yayınlar Avrupa’da uzun yıllardır devam ederken, son yıllarda Türkiye’de de sistematik çabalar kendini göstermeye başladı.
Yabancı yayın organlarının Türkiye’deki uzantıları, İslam dini ile ilgili konularda algı oluşturmaya yönelik pek çok yalan veya yanlış haber yaparken, bunun son örneğini Kayseri’deki dini tesislerle ilgili yapılan haber oluşturuyor.

Almanlara ait medya kuruluşu Deutsche Welle (DW), Kayseri’de yerel yönetimlerin dini tesislere milyonlar aktardığına dair bir haber yayımladı. Buna örnek olarak ise Melikgazi Belediyesi öncülüğünde tamamı hayırseverler tarafından yaptırılan bir Kuran Kursu’nu örnek gösterdi.

Melikgazi Belediyesi’nin yaptığı cami ve kuran kursları hayırseverler tarafından yapılıyor. DW’nin haberine konu ettiği Ahmet-İrfan-Penbe-İlmiye Pirdede Diyanet Eğitim Kültür Merkezi diye yine hayırseverlerin desteği ile yapıldı.

DW haberinde, yerel yönetimlerin dini tesislere milyonlar aktardığını eleştiren bir tarzda verirken, sanki dini tesislere para aktarmanın illegal bir durum olduğu algısını oluşturmaya çalıştı. Pek çok yorumcu, ‘Müslüman bir ülkede, Müslüman bir şehirde belediyelerin cami ve dini tesis yapmasından daha doğal ne olabilir? ‘ şeklinde habere tepki gösterdi. Bazı yorumcular ise, benzer bir haberi Almanya’da kilise yaptıran bir belediye için yapıp yapmayacaklarını sordu. 

DW’nin haberinde kullanılan görsellerin de özel olarak seçildiği dikkatlerden kaçmadı. Namaz kılan küçük çocukların görüntülerinin haberde sık kullanılması da haber kuruluşunun bakış açısını ortaya koydu.