E-Devlet'te binlerce TL paranız birikmiş olabilir – Buraya mutlaka bakın!

Tüm Türkiye'de milyonlarca vatandaşın bundan haberi yok. E-Devlet'te binlerce paranız birikmiş olabilir. Buraya mutlaka bakın. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

E-Devlet'te binlerce TL paranız birikmiş olabilir – Buraya mutlaka bakın!

Türkiye’de yaşayan milyonlarca vatandaşın bundan haberi yok ancak e-Devlet’te binlerce paranız birikmiş olabilir. Kimsenin bilmediği şahıs ödemelerine nereden bakılıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

E-Devlet'te biriken paraları öğrenmeyen çoğu kişi için önemli bir bilgi ortaya çıktı. Hemen kontrol edin; biriken para çekilmezse devlete iade edilecek.

Sigortalı çalışanlar, işe girişlerinde iş yerleri tarafından otomatik olarak Bireysel Emeklilik (BES) hesabı açılıyor. Bu sistem, milyonlarca vatandaşın e-Devlet üzerinde biriken paralarını içeriyor.

Her Ay BES Hesabına Kesinti!

Çalışanların maaşlarından her ay belirli bir miktar BES hesaplarına otomatik olarak kesinti yapılıyor. Ancak birçok kişi bu hesabın varlığının farkında değil, ve paraları banka hesaplarında birikiyor.

Birikmiş Paranızı Kontrol Edin!

BES kesintisi yapılıp yapılmadığını ve biriken paranızın olup olmadığını öğrenmek için e-Devlet üzerinden kontrol etmek önemli. Bireysel Emeklilik Sistemi'nde birikmiş paranızı öğrenip, isterseniz banka hesabınıza aktarabilirsiniz.

E-Devlet Üzerinden Ödemeleri Sorgulayın!

E-Devlet üzerinden bireysel emeklilik hesabınızı sorgulamanın yanı sıra, vatandaşlara ödenen süt parası, yol yardımı, doğum parası, cenaze yardımı ve rapor parası gibi ödemeleri de öğrenmek mümkün.

Para Çekilmezse İade Ediliyor!

Devletin zorunlu BES uygulamasında, biriken paraların belirli bir süre içinde çekilmemesi durumunda, paralar devlete iade ediliyor.

Banka Hesabı Tanımlaması ve Ödemeler!

Banka hesabı tanımlaması yapılan kişilerin ödemeleri otomatik olarak banka hesaplarına aktarılırken, banka hesabı olmayan kişilerin ödemeleri PTT şubeleri üzerinden kimlik belgesi ile gerçekleştiriliyor.

E-Devlet Şahıs Ödemeleri Nasıl Sorgulanır!

Bankada unutulan paraları sorgulamak için e-Devlet'e TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra ‘Takas Bank’ yazmanız gerekiyor. Ayrıca PTT üzerinden tahsil edilen şahıs ödemeleri de e-Devlet üzerinden takip edilebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Şahıs Ödemeleri şu şekilde,

Bağ-Kur Mahkeme Kararı ile Maaş Ödemesi
Bloke Konulan Emekli Maaşı
4A Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim
Bağ-Kur Tütün Ödemesi
Geçici İşgöremezlik Ödemesi
Çölyak Metabolizma Ödemesi
4B Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim
Emekli Hareketsiz İadesi
Emsan Devir Öncesi Emanet İade
Şahıs Sağlık Yolluğu Ödemesi
Gelirlerden Red ve İadeler
Şahıs İlaç Ödemesi
Şahıs Tıbbi Malzeme Ödemesi
Tedavi Sağlık İadesi
Şahıs Diş Ödemesi