e-Devlet uygulamasına yeni özellik!

E- Devlet uygulamasına yeni bir özellik getirildi. Bu hizmet ile vatandaşlar kolay adres bilgilerini tek ekranda sorgulayabilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

e-Devlet uygulamasına yeni özellik!

Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), e-Devlet üzerinden erişilebilir hale geldi. Kullanıcılar bu başlık altında uygulamadan arama yaparak hizmetten faydalanabilecek.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile geliştirilen Kolay Adresleme Sistemi (KOLAS), e-Devlet üzerinden hizmet verecek. Buna göre, vatandaşlar uygulama üzerinden farklı bankalarda ve elektronik para kuruluşlarında tanımlı olan koay adres bilgilerini tek ekranda sorgulayabilecek.

KOLAS ile daha kolay hale gelecek!

Kolay Adres Sistemi (KOLAS), kullanıcıların e-posta adresi, TC kimlik veya telefon numarası gibi bilgileri kullanarak banka hesaplarını eşleştirmelerini ve bu bilgileri ödemelerde kullanmalarına imkan sağlıyor.

Bu hizmet ile vatandaşlar IBAN ile uğraşmadan pödeme veya para gönderme işlemlerini hızlı şekilde yapabilecek.

e-Devlet uygulamasından bu hizmeti kullanmak isteyen vatandaşlar 'kolay adres sorgulama' başlığı ile arama yapabilecek. Adres bilgileri, elektronik parave çeşitli banka kuruluşlarında tanımlı hesap bilgileri tek bir ekranda sorgulanabilecek.