Eğer bu besinler buzdolabınızdaysa hemen çıkartın!
Bir sosyal medya kullanıcı sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımla, herkesin doğru saklama yöntemi olarak bildiği ama aslında bu besinlerin buzdolabında saklanmaması gerektiği yönünde bir paylaşım yaptı.
Bir sosyal medya kullanıcısı, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla, günlük hayatta sıkça yapılan bir yanlışa açıklama getirdi. Paylaşımında, birçok kişinin doğru saklama yöntemi olarak bildiği bazı besinlerin aslında buzdolabında saklanmaması gerektiğini belirtti.
Kullanıcının belirttiği sebze ve meyvelerin içerisinde en dikkat çekici olanı domatesti. Yıllardan beri dolapta muhafaza edilerek tüketilen domateslerin aslında buzdolabına girmemesi gerektiğini ifade eden kullanıcı, ‘Kesilmemiş domates buzdolabında tazeliğini yitirir. Dolabın soğukluğu domatesleri yumuşatır’ ifadelerinde bulundu. Domates, oda sıcaklığında, serin ve kuru bir yerde muhafaza edildiğinde tazeliğini daha fazla koruyacağı iddia edildi.
Diğer bir besin ise paylaşımda ‘Muz’ olarak belirtildi. Muzun besin değerleri sadece oda sıcaklığında korunabildiği için buzdolabına girmemesi gerektiği ifade edildi.
Ardından yapılan açıklamada, sarımsak, soğan, zeytinyağı, ekmek, havuç ve reçelin de buzdolabında saklanmaması gerektiği ifade edildi. Havucun ışık almayan bir yerde saklanması, tazeliğini daha fazla korumasına katkı sağlarken; buzdolabında su dolu bir kapta da saklanabileceği önerildi.
Reçel ve ekmek de yapıları gereği buzdolabında saklanamaması gereken besinler arasında yer alıyor. Reçelin donup, katılaşma ve şekerleme riski bulunurken, ekmeğin buzdolabında saklanarak daha hızlı kuruduğu ve sakız kıvamına gelmesine neden olacağı ifade edildi.
Sarımsak ve soğan ise buzdolabında nemi emeceği için filizlenmeye neden olabileceği, bu durumdan sonra da diğer besinlere kokusunun geçeceğinden buzdolabında saklanmaması gerektiği ifade edildi.
Bu paylaşıma kısa sürede binlerce kullanıcıdan yorum ve beğeni gelirken, birçok kişi bu bilgi karşısında şaşkınlığını dile getirdi.