Eğimsiz yollarda kazalar yoğunlukta

Kayseri'de eğimsiz yollarda kaza oranın eğimli, tehlikeli eğimli ile tepe üstü güzergahlarına kıyasla daha fazla yaşanıyor.

Eğimsiz yollarda kazalar yoğunlukta

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgilere göre, Karayolları sorumluluğunda olan yolların düşey güzergahlarına göre en fazla kazanın toplam bin 814 kaza ile eğimsiz yollarda gerçekleştiği öğrenildi. Diğer eğimli yollarda bu miktar 663 olurken, tehlikeli eğimde 26 ve tepe üstünde 32 olduğu dikkatleri çekti. 
 
Yine aynı şekilde eğimsiz yollarda, eğimli yollara kıyasla ölüm miktarlarının daha fazla olduğu görüldü. Buna göre eğimsiz yollarda 2016 yılında toplam 141 ölüm yaşanırken, eğimli yollarda 50, tehlikeli eğimli yollarda 4 ve tepe üstünde ise 1 ölüm meydana geldi. 
 
KAVŞAKSIZ YOLLARDA DA KAZA YÜKSEK!
 
Kayseri’deki 2016 yılı kavşaklara göre trafik kazaları miktarlarında ise kavşaksız yollarda daha fazla kaza yaşandı. Buna göre kavşaksız yollarda toplam bin 926 kaza ve bu kazalarda 154 ölüm yaşanırken, diğer kavşakların her türünün toplamında ise kaza sayısı toplam 609, ölüm miktarı da 42 oldu. HABER: KAAN AKBAŞ