Eğitim camiası sonuç bekliyor

Eğitim Bir- Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası yürütülen FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında Kayseri'de yaklaşık bin 200'e yakın öğretmenin açığa alındığını belirtti.

Eğitim camiası sonuç bekliyor

Kalkan, Eylül ayının başında başlayacak 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi hazırlıklarının son aşamaya geldiğini hatırlatarak yeni eğitim döneminde aksaklıklara yer vermemek adına yürütülen soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını gerektiğine vurgu yaptı.

Eğitim Bir- Sen Kayseri Şube Başkanı Aydın Kalkan, yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Eğitim Bir Sen her eğilimden insanların bir araya geldiği Türkiye mozaiği çatı bir kuruluştur. Bizler kamu görevlilerinin liyakatine ve ülkesine devletine bağlılığına önem vermekteyiz. Dün de bugün de yarın da ülkemizin birliği ve bütünlüğü, tam demokrasi, milli irade, hakkın ve haklının yanında yer alma temel prensiplerimizdir. Kayseri’de bir kısmı Bakanlık, bir kısmı da valilik emri ile yaklaşık bin 200 öğretmen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alındı. Bunlardan bir kısmı da gözaltında bulunuyor. Bilindiği üzere 2017-2018 eğitim ve öğretim dönemi Eylül ayı başında başlayacak. Okullarımızda yeni dönemle ilgili hazırlıklar tamamlanma aşamasında. Yeni eğitim döneminde aksaklık oluşmamsı için yürütülen soruşturmanın bir an önce sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Suçsuz olanların bir an önce görevlerine iade edilerek yeni eğitim döneminde görev almaları gerekiyor. Aksi taktirde yeni dönem eğitim camiası açısından sıkıntılı başlayacak” dedi.

İŞADAMLARININ SORGUSU SÜRÜYOR

Kayseri’de Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ve Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) ve diğer birimlerdeki 400 polis, FETÖ/PDY örgütüne üye oldukları ve mali destek sağladıkları iddiasıyla savcılık tarafından gözaltına alınmaları kararlaştırılan 120 işadamının sorgusu devam ediyor. Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve İngiltere Kayseri Fahri Konsolosu Mahmut Hiçyılmaz ile KAYSO ve KTO meclis üyesinin de aralarında bulunduğu işadamlarının sorgusunun birkaç günden biteceği ve mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. ÖZEL HABER: MEHMET SERBEZ