Eğitim politikalarında sular durulmuyor: Çopuroğlu ve Genç'ten karşılıklı suçlamalar!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ve CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç arasında eğitim politikaları üzerinden başlayan gerilim tırmanıyor. Temizlik tartışmaları siyasi bir boyut kazanırken, Genç'ten sert eleştiriler geldi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Eğitim politikalarında sular durulmuyor: Çopuroğlu ve Genç'ten karşılıklı suçlamalar!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu ile CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç arasındaki eğitim politikaları tartışması giderek büyüyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamaları üzerine başlayan karşılıklı suçlamalar, yerel yönetimlerin eğitime katkısı üzerine yoğunlaştı.

Çopuroğlu, geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ‘‘Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi’‘ kapsamında sadece 21 okulda temizlik yaptığını ve bu çalışmaların yalnızca bir gün sürdüğünü açıklamasıyla gündeme gelmişti. Çopuroğlu, bu duruma tepki göstererek, ‘‘Hani temizliyordunuz? Hepsi bir günmüş.’‘ ifadelerini kullandı. Çopuroğlu'nun bu paylaşımı, CHP'li Genç'in sert yanıtıyla karşılandı.

‘‘Halkın Gözünü Boyuyorsunuz’‘

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Çopuroğlu'nun açıklamalarına karşılık, AK Parti'nin eğitim politikalarını eleştirel bir cevap verdi. Genç, ‘‘Sayın Çopuroğlu’nun gerçeği çarpıttığını görüyoruz. CHP'li belediyeler, çocuklarımızın temiz ve güvenli okullarda eğitim alması için büyük çaba harcıyor. Ancak bu çabalar, siyasi rekabete alet ediliyor ve halkın gözü boyanmaya çalışılıyor.’‘ dedi.

Genç: ‘‘Belediyeler Engelleniyor’‘

Genç, açıklamalarında özellikle hükümetin yerel yönetimlerin çalışmalarını engellediğini vurguladığı açıklamasında,  ‘‘Ankara’daki okulların temizlik sorununu çözmeye çalışan CHP'li belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çıkardığı engellerle karşı karşıya. Halkımız bu gerçekleri görüyor ve siyasi gösterilere artık prim vermiyor.’‘ şeklinde konuştu.

Çopuroğlu'ndan Destek: ‘‘Halkı Yanıltıyorlar’‘

Milli Eğitim Bakanı Tekin’in açıklamalarına Çopuroğlu’ndan destek paylaşımı geldi. Çopuroğlu, ‘‘Gerçek ortada. Belediyeler, birkaç okulda bir günlük çalışma yaparak büyük işler başarmış gibi davranıyorlar. Halkımızı yanıltmalarına izin vermeyeceğiz.’‘ diyerek Genç’in iddialarına karşı çıktı.

İki tarafın karşılıklı suçlamalarının ne zaman son bulacağı ve konunun nasıl çözüleceği merak konusu…