Eğitimciler hala sobalı lojmanda

Kayseri'de eğitim konusunda bulunan lojmanlarının bir çoğunun sobalı olduğu belirlendi.

Eğitimciler hala sobalı lojmanda

 İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden edinilen bilgilere göre, Kayseri'de yer alan toplam 697 eğitim ile ilgili eğitimcilere tahsis edilen lojmanın 432'sinin sobalı olduğu ortaya çıktı.

2013-2014 tarihlerini kapsayan istatistik verilerine göre Kayseri'nin merkez ve ilçelerinde yer alan lojmanların neredeyse 7'de 4'ünün sobalı olduğu bilgisi yer aldı.

SOBALI LOJMAN İLK VE ORTA OKULDA YOĞUN

Söz konusu yıllarda verilen istatistik bilgilerine göre sobalı olan öğretim türlerinden en çok ilk ve orta okul türünde lojman bulunduğu gözlendi. Buna göre ilk ve orta okulda sobalı lojmanların 376 adet bulunduğu belirtilirken, onu ise 33 lojman ile Endüstri Meslek Lisesi konusunda eğitim veren eğitimcilerin kaldığı lojmanların takip ettiği bildirildi. Üçüncü sırada ise 12 sobalı lojman ile Çok Programlı Lise konusunda eğitim veren eğitimcilerin kaldığı sobalı lojmanlar yer aldı. 

EN ÇOK DEVELİ'DE

Kayseri genelinde eğitim konusunda yer alan toplam 697 lojmanın 432'si sobalı, 265'inin ise kaloriferli olduğu kaydedilirken, en çok sobalı lojmana sahip olan ilçenin ise Develi olduğu kaydedildi. En çok sobalı lojmana sahip olan ilk 3 ilçe ise şöyle oldu; Develi 61, Yahyalı 51 ve Tomarza 43.

ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ