Ekmeğe yine zam! Kayseri'de tepkiler büyüyor!

O ilde ekmeğin gramajı düşürülürken fiyatı sabit kaldı. Kayseri'de ekmeğe gelen zammın ardından bu haberi gören vatandaşlar da tepki göstermeye devam ediyor.

Ekmeğe yine zam! Kayseri'de tepkiler büyüyor!

Bayburt, İstanbul, İzmir illerindeki ekmek zammı vatandaşların tepkisine yol açtı. Samsun'da ise ekmeğin gramajı düşürülürken fiyatı sabit kaldı. Kayseri'de de ekmeğin fiyatı 9 TL'ye çıktı.

Samsun'da 250 gramlık ekmeğin gramajı 200 grama düşürülürken fiyatı sabit kaldı. Yetkililer ekmeğe zam gelmesinin nedenini maliyetler olarak açıklıyor. Bu sebeple birçok ilde ekmek fiyatları artış gösteriyor. Ülkedeki maliyetler, işçi maaşları ve asgari ücretteki artışlar nedeniyle fırıncılık sektöründe de maliyetlerin arttığı belirtiliyor.

Bayburt'ta 230 gram ekmek 8,5 liradan 10 liraya yükseldi. İstanbul'da Halk ekmeği ve kepek ekmeği 5 liradan 8 liraya çıktı. İzmir'de ekmeğin gramı 220 gramdan 200 grama düşerken, fiyatı ise 9 TL'den 10 TL'ye yükseldi.

Ekmeğe yine zam! Kayseri'de tepkiler büyüyor!

Kayseri'de ekmek 9 TL!

Geçen hafta, Kayseri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Fırıncılar ve Uncular Odası'nın ekmek fiyatlarının 9 TL olması yönünde taleplerin görüşüldüğünü söylemesinin ardından kentteki ekmek fiyatları da 9 TL'ye çıkarıldı.

Vatandaşlar her şeye zam geldiğini ve ekonomik anlamda güçlük yaşadıklarını belirtiyor. Temel gıda ürünü olan ekmeğe zam gelmesi ve fiyatların giderek artması vatandaşları endişelendiriyor.