Ekmeğe zam tekrar gündemde: Hem de yüzde 50!

Birçok ürüne gelen zamlar, özellikle un fiyatlarında yaşanan artışlar, ekmek fiyatlarının yeniden güncellenmesi ihtimalini gündeme getirdi. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'da ekmek zammı hakkında konuştu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Ekmeğe zam tekrar gündemde: Hem de yüzde 50!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok ürüne gelen zamlar, özellikle un fiyatlarında yaşanan artışlar, ekmek fiyatlarının yeniden güncellenmesi ihtimalini gündeme getirdi. Son dönemde un fiyatlarında yüzde 30’a varan artışlar, fırıncı esnafını zor durumda bırakırken, maliyet artışları ekmeğe zam olarak yansıyabileceği söyleniyor.

Bazı işletmeler uygun fiyata satıyor

Kayseri'de en son 12 Eylül tarihinde ekmeğe zam yapılmıştı ve 200 gramlık somun ekmek 9 TL’ye yükselmişti. Ancak kentteki bazı işletmeler ekmeği 7 TL’den satarken, bazıları da yeni zamlı fiyat olan 9 TL’den satışa sundu. 

Önlemler alınmazda zam kaçınılmaz

Artan maliyetlerin baskısı nedeniyle fırıncılar arasında tekrar bir zam yapılabileceği konuşuluyor. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, özellikle son dönemde un fiyatlarında yaşanan yüzde 30’luk artışın, fırıncı esnafını ciddi anlamda zor durumda bıraktığını ve gerekli önlemler alınmazsa bir ekmek zammının da kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Buğday kalitesi fiyat belirliyor

Balcı bu ay herhangi bir zammın söz konusu olmadığını söyledi. Şimdiye kadar yapılan zamların yüzde 20 – 25 oranında yapıldığını ancak fiyat aralıklarının böyle gitmesi durumunda yüzde 50 zammın olabileceğini vurguladı. Öte yandan bazı yerlerde buğday kalitesinin düşük olmasından dolayı fiyatların artabileceğini de ekledi.