Ekmeğini Çağdaş Atan yedi - Kayserispor haberleri

Kayserispor'un son dönemde yaşadığı kadro değişiklikleri, dikkatlerden kaçmıyor. Transfer yasakları takımı dibe çekiyor. Kısa zamanda gelip geçen oyuncular gözlerden kaçmıyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Ekmeğini Çağdaş Atan yedi - Kayserispor haberleri

Kayserispor, son yıllarda sürekli değişen oyuncu kadrosuyla dikkatlerden kaçmıyor. Takımın iki sezon öncesine kadar forma giyen birçok futbolcusu, şu anda farklı takımların başarısı için ter döküyor. Özellikle Çağdaş Atan'ın ilk sezonunda kadroda yer alan futbolcuların kalitesi başarıyı da gözler önüne serdi. Onur Bulut, Mame Thiam, Olivier Kemen, Gustavo Campanharo, Andrea Bertolacci, Emrah Başsan ve Mario Gavranovic gibi önemli isimler, sarı-kırmızılı ekibin o dönemdeki başarısının en önemli nedeniydi. Bu oyuncuların hemen hepsi şu an başka takımlarda mücadele ediyor.

Ekmeğini Çağdaş Atan yedi - Kayserispor haberleri

Transfer yasakları takımın en büyük sıkıntısı oldu...

Kayserispor'un iki sezon önce sezon başında Alanyaspor ile oynadığı hazırlık maçındaki kadro fotoğrafını görenler 'vay be nereden nereye' dedi. Bu fotoğraf, son yıllardaki değişimin en net göstergesi oldu. O gün sahada yer alan isimlerden Bilal Bayazit, Anthony Uzodimma, Lionel Carole, Majid Hosseini ve Ali Karimi takımda kaldı. Geri kalan tüm oyuncular başka kulüplere transfer oldu. Bu köklü değişim, Kayserispor'un kadrosunda önemli güç kaybına neden oldu. Kulübün yaşadığı transfer yasağı süreçleriyle daha da hızlandırdı. İlk transfer cezasını sezon başında çeken Kayserispor, devre arasında da kadrosuna yeni oyuncu alamayacak.

Ekmeğini Çağdaş Atan yedi - Kayserispor haberleri

Tarihin en uzun maç kazanamama dönemini yaşıyor...

Kayserispor, tarihindeki en uzun maç kazanamama dönemleriden birini yaşıyor. Takım, 12 maçtır 3 puan sevinci yaşayamıyor. Majid Hosseini'nin sakatlık nedeniyle takımda yer almaması, bu düşüşün en büyük nedenlerinden biri olarak göze çarpıyor. Savunmadaki bu önemli eksiklik, takımın performansında ciddi bir düşüşe neden oldu. İki sezon öncesindeki kaliteli kadronun ekmeğini ÇAğdaş Çağdaş Atan yönetimindeki ekip, transfer yasağının getirdiği kısıtlamalara rağmen, takımın genç oyuncularına daha fazla şans vermeyi planlıyor. Ancak taraftarlar, yeniden yükselişe geçebilmek için daha güçlü bir strateji ve kadro istiyor.