Ekmek Zammı Geri Çekildi!

Artan maliyetlerden dolayı ekmeğe yapılan fiyat artışının ardından Valilik itirazı üzerine yapılan zam geri çekildi. Detaylar haberimizde…

Ekmek Zammı Geri Çekildi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde un, maya ve enerji maliyetlerindeki yükselişin etkisiyle ekmek fiyatlarına zam yapılmıştı. Ancak, bu zam kararına Valilikten itiraz geldi. 

Son zamanlarda un, elektrik, yakıt ve işçilik gibi temel girdilerin maliyetlerinde yaşanan artışlar, fırıncıları zor durumda bıraktı ve birçok ilde ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Ancak Elazığ Valiliği tarafından çok konuşulacak bir karar alındı. 

Eski fiyat üzerinden satılmaya başladı

Elazığ Fırıncılar Unlu İmalatçılar ve Gıda Satıcıları Esnaf Odası Başkanı İlhan Yıldız, esnafın talebi üzerine 200 gram somun ve açık ekmeğin fiyatının 8 TL'den 10 TL'ye yükseltildiğini duyurmuştu. Ancak, bu zam kararına valilik itiraz etti ve ekmek fiyatları eski fiyat üzerinden satılmaya başladı. 

Ekmek Zammı Geri Çekildi!

Kayseri’de ise daha önce 6,5 TL'den satılan 200 gram ekmek, yeni düzenleme ile 7,5 TL'den satışa sunuldu. Ancak, Kayseri'de fiyatların geri çekilip çekilmeyeceğine dair bir açıklama gelmedi.

Birçok vatandaş ise ekonomik sıkıntılar nedeniyle çektiğini ifade ederken, ekmeğin temel bir gıda maddesi olduğunu ve fiyatının makul seviyelerde tutulması gerektiğini vurguladı.