Ekşi Sözlük Kaldırıldı!

Son günlerde paylaşılan görüntüler ve paylaşımlar nedeniyle sık sık gündeme gelen 'Ekşi Sözlük' uygulaması kaldırıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ekşi Sözlük Kaldırıldı!

Son günlerde paylaşılan görüntüler ve paylaşımlar nedeniyle sık sık gündeme gelen ‘Ekşi Sözlük’ uygulaması kaldırıldı.

Bir Ekşi Sözlük yazarı, geçen ay platformda bebek istismarı görüntüleri paylaşan bir üye skandalını duyurmak istedi. Ancak Ekşi, engellemeye çalıştı ve yazar bu X adlı sosyal medya hesabında paylaştı. Olay büyük tepkilere yol açtı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahale etti. Ekşi'ye erişim engeli getirildi, ancak platform ‘eksisozluk111.com’ adresiyle faaliyetine devam etti. Ayrıca, Irak operasyonları şehitlerine hakaret içerikli paylaşım yapan bir kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ekşi Sözlük'te şehitlere hakaret edenleri soruşturduğunu açıkladı.

Ekşi Sözlük'e ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması’ gerekçesiyle App Store ve Google Play uygulamalarında erişim engeli getirildi. Bu kararın ardından Apple, uygulama mağazası App Store’dan Ekşi Sözlük aplikasyonunu kaldırıldı. Android cihazlarda ise uygulama cihaza yüklenebilse bile giriş yapmak istenildiğinde hata veriyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamalarda, ‘Ekşi Sözlük isimli sosyal paylaşım sitesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda şehit olan askerlerimize yönelik suç veya suç unsuru içeren paylaşımları yapanlar hakkında resen soruşturulma başlatılmıştır’ açıklamasını yapmıştı.