El emeği göz nuru ürünler satışa çıkarıldı

Pınarbaşılı kadınların el emeği göz nuru ile hazırladığı ürünlerin satılarak ekonomiye kazandırılması planlanan kadın girişimi ve işletme kooperatifi düzenlenen törenle açıldı.

El emeği göz nuru ürünler satışa çıkarıldı

Kısa bir süre önce temeli atılarak yapımı tamamlanan Pınarbaşı kadın girişimi ve işletme kooperatifi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa, Vali Gökmen Çiçek, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç, İlçe Kaymakamı İbrahim Gökmen, Pınarbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Şahan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakcı ile ilçe halkı katıldı.  

Vali Çiçek ve beraberindekiler açılan stantları tek tek gezerek, kadınların ürettiği ürünleri inceledi ardından da alışveriş yaptı. Vali Çiçek, ilçe kadınlarımızın hazırlamış olduğu yöresel lezzetler, el işi ürünler ve hediyelik eşyalar burada satılmak suretiyle ilçe halkına sunuldu. Bu sayede hem Kadın Kooperatifi’nin tanıtımı yapılmış oldu, hem de hazırlanan ürünler görücüye çıktı. İnşallah burada ilçe kadınlarımız el emeği göz nuru ile yapmış oldukları ürünlerini satarak hem kendilerine hem de ekonomiye katkı sağlayacaklar dedi.

<< Hatice Karaca