Elde kaldı denildi - Kampanyalar yapıldı: Erteleme geldi!

Araçların daha konforlu ve güvenli hale getirilmesi nedeniyle hazırlanan yönetmelik ertelendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Elde kaldı denildi - Kampanyalar yapıldı: Erteleme geldi!

Akıllı hız yardımı, şerit takip asistanı, kör nokta belirleme gibi Güvenlik tedbirleri ve teknolojileri 7 Temmuz’dan itibaren bütün araçlarda zorunlu hale gelecek, yürürlüğe girecek GSR2 yönetmeliğine uyumsuz araçlar 7 Temmuz’dan sonra satılırsa satıcılar araç başına vergisiz fiyat üzerinden yüzde 1 ceza ödeyeceti.

Galericiler ise elde kalan araçları satmak için kampanya yaparak ortalama yüzde 20 indirime gidilmişti. Bütün taşıtlar, Akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası ve arka park sensörü, ani frende yanan flaşörler, kaza veri kaydedicisi ve sürücü yorgunluk algılama sistemi bulunacak.

Tüm binek ve ticari araçlar ve kamyonetlerde şerit takip asistanı ve acil durum frenleme asistanı özelliği mecburi olacak. Otobüs ve kamyonlarda ise olası kör noktaları daha iyi tespit etmeye yönelik teknolojiler, yaya ve bisikletliler için çarpışma önleme teknolojisi, lastik basıncı izleme sistemi özellikleri olacak. Şu anda tercihe bağlı olarak taşıta ilave edilen ya da üst donanıma sahip taşıtların bir kısmında bulunan bu teknolojiler, Avrupa Birliği tarafından alınan kararla artık standart hale gelmiş olacak. Sıfır kilometre taşıtlarda belirtilen güvenlik özellikleri de yer alacak.

Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bakanlık konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'de yayımladı. Karara göre, Genel Güvenlik Yönetmeliği'nin uygulama tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024'e ertelendi.

Kararla birlikte stokta olan ve gelecek 2 ay boyunca ithal edilecek araçların mevcut yönetmelikle satışı için ek süre sağlandı.