Elektrik kesintisi hayatı sekteye uğrattı

Kayseri ve diğer illerde yaşanan elektriklerin kesilmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Elektrik kesintisi hayatı sekteye uğrattı

Sabah saatlerinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Kayseri’de tramvay seferleri aksarken, trafik ışıklarının çalışmaması nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Acil servislerde jeneratörlerin kullanılmasıyla sıkıntı yaşanmazken, elektrik kesintisi nedeniyle bir inşaatta meydana gelen kazada asansör boşluğuna düşen işçi itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Durumu ağır olan işçi, ambulansla Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Nevşehir, Sivas, Yozgat, Kırşehir ve Niğde gibi çevre iller ile yurdun büyük kısmında yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle resmi dairelerde işlemler büyük ölçüde aksadı.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bir çok ilde meydana gelen enerji kesintileri ile ilgili açıklama yaptı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız elektrik kesintileri ile ilgili şebeke diye adlandırılan sistemde çökme meydana geldiğini belirterek, yaşanan kesintilerin kaynağının operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu araştırdıklarını söyledi. 

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Terör saldırısı ihtimali ile ilgili "Şu an tam olarak net bir şey söyleyemem" diyen Bakan Yıldız, operasyonel hata mı yoksa bir siber sadırı mı bunu takip ettiklerini belirtti. 

BİR ÇOK SEBEBİ OLABİLİR 

Bakan Yıldız konuşmasının sonunda, "Bu işin bir çok sebebi olabilir. Ben şu an tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup temkinli yaklaşmalıyım ve net bir açıklama yapmaktan kaçınmalıyım" dedi.