Elmalı Kurabiye Tarifi: Evde Kolay Tarifler - Kurabiye Haberleri

Elmalı kurabiyenin sırrını doğru yerdesiniz. Bu tarife misafirlerinizi büyüyecek, her lokmada lezzetin doruklarına çıkacaksınız!

Elmalı Kurabiye Tarifi: Evde Kolay Tarifler - Kurabiye Haberleri

Son dönemlerde sosyal medya platformları ve gurme bloglarından bir oldukça popüler olan elmalı kurabiyenin püf noktalarını bir araya toparladık. Farklı kaynaklar edindiğimiz 3 lezzetli haber ve tarifi birleştirerek sizi mutfağınızda bir ustaca yapacak ayrıntılar sunuyoruz. Tarife hazır mısınız?

Malzemeler:

125 gr Tereyağı (oda sıcaklığı)
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 adet orta boy elmas
Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Elma Harcını Hazırlama: Elmaları soyup rendeleyin. Bir tavaya toz şekeri, sıvı yağı ile iyice kavurun. Tarçını ekleyin, bir iki kez karıştırıp ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Kurabiye Hamuru İçin: Odanın sıcaklığındaki tereyağını bir kaba alın. Üzerine şeker, yumurta ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Kurabiye Şekillendirme: Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalarını kopararak yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Ortalarını baş parmağınızla bastırarak çukurlaştırın. Hazırladığınız elmalı harcı b uçukurlara paylaştırın. İsteğe bağlı olarak üzerlerine ceviz parçaları yerleştirilirsiniz.

Elmalı Kurabiye Tarifi: Evde Kolay Tarifler - Kurabiye Haberleri

Pişirme: Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 18-20 dakika kadar pişirilir.

Servis: Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğuyunca servisinden alın ve tadını çıkarın!

Öneri: Elmalı kurabiye tarifimizi denedikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.