Elmalı Şeker Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Taze elmalarla yapılmış, el yapımı elmalı şeker tarifini sizler için derledik. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Elmalı Şeker Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri

Yaz aylarında çocuklarınızın afiyetle yiyebileceği, taze elmalardan yapılmış, tadına doyamayacağınız elmalı şeker tarifi ile siz değerli okuyucularımızın karşısındayız.

Evde Elma Şekeri Yapımı için gerekli olan Malzemeler:

(6 adet elmalı şeker)

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı limon suyu

1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası

Evde Elma Şekeri Nasıl Yapılır?

Su ve şekeri tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca ocağınızın altını kısın ve 10 dakika boyunca kaynatmaya devam edin. 1 tatlı kaşığı limon suyunu ekleyin, 10 dakika kadar daha kaynatın. 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyasını ekleyin ve karıştırarak 10 dakika daha kaynatın. Ocağınızın sürekli kısık ateşte olduğuna dikkat edelim. Şeker kıvamı çok önemli; biraz sıvı olursa elma üzerinde durmuyor, katı olursa da yapışıp kalıyor. O yüzden kıvamını iyi ayarlamaya dikkat edelim.

Elmaları şekerle buluşturalım.

Öncelikle elmaları yıkayıp saplarını çıkaralım. Tam ortasına çubukları saplayalım. Şekerle elmaları buluştururken hızlı davranmamız gerekiyor. Sıcaklığını kaybetmeden elmaları şekerle buluşturmamız gerekiyor. Bütün bu işlemleri aynı tencerede yapmanız daha pratik olmasını sağlar.

Elmayı şeker içine yerleştirin. Yemek kaşığı yardımıyla ya da direkt elmayı bulaştırarak her tarafına gelecek şekilde şekeri dökelim. Elmaları batırdıktan sonra tepsi üzerine alalım. Dolapta ya da balkonda iyice donmasını bekleyelim. Üzerindeki şeker donunca alabilirsiniz.

Elma şekerleri yenmek için hazır. Başka bir tatlı tarifi için Kayseri Anadolu Haber’de görüşmek üzere, afiyet olsun…

Elmalı Şeker Tarifi - Pratik Tatlı Tarifleri