Elmas Kurabiye Tarifi – Pratik tatlı tarifi
Tadıyla yiyenleri büyüleyen elmas kurabiye tarifiyle sizlerleyiz. Pratik kurabiye tarifimizin detayları haberimizde…
Damaklarınızdan silinmeyen tadıyla yiyenleri büyüleyen elmas kurabiye ile karşınızdayız. Çayın yanında ne olsun diye düşünmenize gerek yok. Hem çikolata dolgusu hem de görünüşüyle tatlı severlere hitap eden bir tat.
Malzemeler;
-125 gr oda sıcaklığında tere yağ ya da margarin
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
-1 adet yumurta
-25 gramlık 1 paket kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-3,5-4 su bardağı un
(Kontrollü ekleyelim, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim)
Süslemek için; Kahvaltılık çikolata
Bulamak için; Toz şeker
Hazırlanışı;
Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım. Azar azar unu ekleyerek karıştırmaya başlayalım.
Ben 4 su bardağına yakın un kullandım. Fazlasını eklememeye dikkat edelim.
Ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve şekere bulayıp belli aralıklarla yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Tümünü bu şekilde hazır ettikten sonra orta kısımlarına oklava ucu ile çukurlar yapalım. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önden ısıtalım ki kurabiyeler yayılmasın
13-15 dakika sonra fırından alalım. Soğumadan dokunmayalım dağılırlar
Tamamen soğuduklarında çikolata ile süsleyelim
Harika bir kurabiye oldu şiddetle tavsiye ederim. Herkese Afiyet Olsun.