EMEKLİ ASKERLER GÖREVE HAZIR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanı Ertunç Karahan'dan Resmi Gazete'de yayımlanan ve emekli subay ve astsubayların personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde çalıştırılabileceğini öngören düzenleme hakkında görüşlerini aldık.

EMEKLİ ASKERLER GÖREVE HAZIR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Kayseri İl Başkanı Ertunç Karahan’dan Resmi Gazete'de yayımlanan ve emekli subay ve astsubayların personel ve askeri öğrenci temin faaliyetlerinde çalıştırılabileceğini öngören düzenleme hakkında görüşlerini aldık.
 
Yasaya ilişkin olarak görüşlerini paylaşan TEMAD İl Başkanı Karahan; “TEMAD üyesi astsubaylar olarak çıkarılan yasada belirtilen ücreti almadan gönüllü çalışmaya hazırız” dedi. Karahan, konuyla ilgili olarak açıklamalarında şunlara yer verdi; “Resmi Gazete'de yayınlanan 'Emekli Subay ve Astsubayların Millî Savunma Bakanlığı’nda Personel ve Askeri Öğrenci Temin Faaliyetine Yönelik Hizmetlerde Görevlendirilmesine Dair Yönetmelik' ile emekli subay ve astsubaylar öğrenci ve personel temininde, Milli Savunma Bakanlığı'nda (MSB) görevlendirilebilecek. Milli Savunma Bakanlığı yapmış olduğu yeni bir düzenleme ile silahlı kuvvetlerden ayrılmış liyakat sahibi çalışırken ya da emekli olduktan sonra suça karışmamış yasa dışı işler yapmamış subay ve astsubayların ihtiyaç duyulan alanlarda kullanılması için kararname ve buna bağlı olarak da yönetmelik düzenlenmiştir. 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminden sonra kamu kurumları içinde hainlerin temizlenmesinden sonra yetişmiş kaliteli tecrübeli personele ihtiyaç duyulmuştur. FETÖ yapılanması silahlı kuvvetlerde yaklaşık 40 yıldır sinsice çalışmıştır. Kendi adamlarını daha etkili ve yüksek yerlere getirebilmek için görevde olan kendilerinden olmayan subay astsubaylara iftira atarak ve kumpas kurarak yerlerinden etmiştir. Boşalan yerlere de daha önceden hazırlanmış örgüt üyelerini yerleştirmiştir. Yıllarca bu şekilde çalışmış ve ordu içinde komuta kademesinde iki başlılık yaşanmıştır. Ordu içinde hala tespit edilememiş yeterince belgelendirilememiş personel hala vardır. Bakanlık da bu yüzden kendi içindeki personele güvenemediği için ve ihtiyaç da olmasından dolayı dışarıdan daha kalifiye subay ve astsubaya ihtiyaç duymaktadır. Yapılan yasal düzenleme sadece bu gün için değil her zaman geçerli olacak şekilde kalıcı olmalıdır. Çünkü tecrübeli ve kalifiye subay-astsubay maliyeti çok yüksektir. Hazır olanlardan her zaman faydalanılmalıdır. Zaten mesleğe girerken ettiği yemine sadık kalan subay astsubay her zaman göreve hazırdır. Çok da faydalı olacağına inanmaktayım. Özellikle teknik sınıfların ihtiyacı vardır. Pilot ve uçuş ekibi zaten çok eksik. Yaşadığımız şehirlerdeki askeri birliklerde tam gün ya da yarı zamanlı çalışarak her zaman hizmet etmek isteriz.”
 
AİDİYET VURGUSU
 
Konuyla ilgili olarak görüşlerini dile getiren Karahan, açıklamalarında aidiyet duygusuna da yer vererek şunları ifade etti; “Aidiyet duygumuz emekli olduğumuz silahlı kuvvetlerine karşı yoğundur. Bu nedenle asil Türk Milleti’nin yurdu için her zaman Astsubaylar olarak varız. Vatan sağ olsun der başka da bir şey istemeyiz. Asil Türk Milleti’ni saygıyla selamlarız. Özellikle her türlü terör örgütleriyle içte ve dışta mücadele eden silah arkadaşlarımıza başarılar dileriz. Allah onların yardımcısı olsun.” ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ