Emekli olmak isteyenler dikkat-İşte o kolaylık!

E-Devlet sistemi vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Birçok yenilik ve kolaylık barındıran E-Devlet sistemine ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu çok sayıda hizmeti online olarak sağlıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Emekli olmak isteyenler dikkat-İşte o kolaylık!

Vatandaşların askerlik, doğum gibi çeşitli nedenlere çalışamadığı dönemlere ilişkin olarak borçlanma olarak bilinen işlemi yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu binalarına gitmesine gerek yok. Tek bir tıkla vatandaşlar taleplerini kolaylıkla iletebiliyor. 

E-Devlet şifresi olması yeterli!

Vatandaşların taleplerini iletebilmesi için E-Devlet sistemine giriş yapma yollarından birisine sahip olmaları ise yeterli. Bankalar, e-imza, şifre gibi yöntemleri kullanarak sistem giriş yapıldıktan sonra arama çubuğuna borçlanma yazmak gerekmekte. 

Borçlanma türü seçilmeli

Arama ekranında karşınıza çıkan borçlanma türlerinden size uygun olarak seçerek işleme devam etmelisiniz. Tarih seçiminin ardından, borçlanılacak tutar tipi ve asgari tutar seçiminin yapılması gerekmekte. 

Yeni başvuru gerekli 

Sistemdeki işlemlere devam edilmek için yeni başvuru kutucuğuna tıklanır ve adres belirlenir, başvur butonuna tıkladığınız anda ise borçlanma talebinize ilişkin tüm bilgiler ve başvuru bilgileriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna iletilmiş oluyor.