Emekli ve Memurun Zam Oranı Belli Oldu!

TÜİK'in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre emekli ve memurun zam oranı belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Emekli ve Memurun Zam Oranı Belli Oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Mayıs ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Açıklanan rakamlara göre emekli ve memurun zam oranı belli oldu.

2024 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre TÜFE’deki değişim 3,37 olarak gerçekleşti. Bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 75,45 ve on iki aylık ortalamalara göre TÜFE’deki değişim yüzde 62,51 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre yapılan karşılaştırmalarda en az artış gösteren ana grup yüzde 50,85 ile giyim ve ayakkabı oldu. En yüksek artış ise eğitimde gerçekleşti.  Bir önceki yılın aynı ayına göre eğitim yüzde 104,80 artış gösterdi.

İşte Emekli ve Memurun Zam Oranı!

TÜİK’in açıkladığı Mayıs ayı enflasyon rakamlarına göre Haziran enflasyonu hariç memur ve memur emeklisinin zam oranı yüzde 17,38 olurken, işçi ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 22,72 olarak açıklandı.