Emekliler çifte maaş alacak!

Son zamanlarda emeklilerin 4 gözle beklediği haber gecikmedi. Emekliler maaşlarında yeni döneme gidiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Emekliler çifte maaş alacak!

Son zamanlarda emeklilerin 4 gözle beklediği haber gecikmedi. Emekliler maaşlarında yeni döneme gidiyor.
Emekli maaşları köklü değişikliğe gidiyor. Meclis’e sunulması beklenen yeni emeklilik paketi, prim günlerinin ve çalışma sürelerinin emekli maaşlarının belirlenmesinde daha fazla rol oynamasını hedefliyor. Yeni düzenleme ile birlikte, emekli maaşlarının prim günlerine göre daha yüksek maaş alabilmesinin yanında ikinci bir emekli maaşı alma imkanı da sağlanacak.
Emekliler çifte maaş alacak!
Çalışma hayatına devam eden emekliler, mevcut maaşlarından hariç tamamlayıcı bir maaş alabilecekler. Yapılacak olan bu düzenlemeyle birlikte emeklilik dönemindeki gelir seviyelerinin artması sağlanacak.
Emekliler çifte maaş alacak!
Tavan maaş ve taban maaş arasındaki fark kaldırılarak daha adil bir emeklilik sisteminin oluşturulması amaçlanıyor. Maaş hesaplama yönteminde yapılacak değişikliklerin yakında TBMM'de görüşüleceği ve 2024 ile 2025'te emekli olacakların maaş farklarının yeniden değerlendirileceği iddia ediliyor.