Emekliler o günü bekliyor - Peki ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini her açıklamasında vurgularken geçtiğimiz aylarda emeklilere tek seferlik 5 bin lira yatırılacağını söylemişti. Vatandaşlar ise tek seferlik ödeme yapılacak miktara tepki gösterirken emekliler ise paranın ne zaman yatırılacağını araştırıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Emekliler o günü bekliyor -  Peki ne zaman?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini her açıklamasında vurgularken geçtiğimiz aylarda emeklilere tek seferlik 5 bin lira yatırılacağını söylemişti. Vatandaşlar ise tek seferlik ödeme yapılacak miktara tepki gösterirken emekliler ise paranın ne zaman yatırılacağını araştırıyor.

Erdoğan, Cumhuriyetin yüzüncü yılı dolayısıyla emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira yatırılacağını açıklamıştı. İkramiye verilmesinin öngören madde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekliler bu andan istibaren ikramiyenin ne zaman yatırılacağını araştırmaya başladı. 

Milyonlarca emekli vatandaş, ikramiyelerin hesaplara yatacağı tarihi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Çalışmalarda sona geldiklerini söyleyen Bakan Işıkhan, 5 bin TL ikramiyenin Kasım ayının 15'ini geçmeyeceğini söyledi

12,2 milyon emekliyi ilgilendiren ödemelerin bütçeye toplam maliyeti 61 milyar lira olarak açıklanmıştı.