Emeklilere KYK Müjdesi – Anadolu Haber Sokakta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, KYK bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Emeklilere KYK Müjdesi – Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin, bazı hizmetlerden daha indirimli yararlanabileceğini belirterek düzenlemeleri hakkında bilgiler verdi. KYK bünyesinde yaz aylarında uygun olan yurtlar, bir aylık dönemde emeklilerin ücretsiz kullanımına açılacak. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere bu konu hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, emeklilere sunulan bu tür hizmetlerin erişilebilirliği konusunda eleştirilerde bulunarak; ‘Açılsa da gidemem ki, oraya gidecek insanlarda ayrı, zenginler gider sadece’ dedi.

‘Denize kıyısı olan şehirler olsun’

Deniz kenarında bulunan yurtların daha cazip geldiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Kayseri’deki yurtlardan ziyade denize kıyısı olan şehirlerdeki yurtlar olursa daha iyi olur. Ben emekliyim ama gidemem tatile’ ifadelerini kullandı.

‘Öğrenciler İçin Sıkıntı Oluşturacaksa Uygun Değil’

Emeklilere sağlanacak ücretsiz yurt imkânının öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını olumsuz etkileyebileceğini söyleyen başka bir vatandaş şu ifadelere yer verdi; ‘Bu karar öğrenciler açısından sıkıntı oluşturacaksa olması uygun değil.’

‘Maaşların iyileştirmek lazım’

Bir vatandaş, emeklilere yönelik yapılan ücretsiz yurt kullanımı düzenlemesi hakkında şöyle dedi; ‘Her şeyden önce maaşları iyileştirmek lazım... Ben bu hakkı kullanmak isterdim.’

‘Bedava olsa ne olur’

Ekmeklilerin aldığı maaş ile ücretsiz KYK yurdunda bile kalırken maddi anlamda zorlanabileceğini belirten başka bir vatandaş ise; ‘Emekliler zaten tatile gidemiyor. Ben bu haktan yararlanmak istemem. Çünkü yol parası falan derken aylık 10 bin TL yetmez bedava olsa ne olur’ dedi.

‘Vatandaş, köyüne gidemiyor’

Başka bir vatandaş, güncel ekonomik durumu eleştirerek;  ‘Ona mı kaldık? Millet ne yiyeceğini şaşırıyor. Vatandaş köyüne gidemiyor’ diye konuştu.