Emeklilere zam müjdesi!

Hükümetin emekliler yılı ilan ettiği bu yılda emeklilere yönelik maaş tutarı sıkça tartışıldı. Emekli ve asgari ücret maaşlarına yapılan zam merakla beklenirken ünlü gazetecinin iddiası heyecan yarattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Emeklilere zam müjdesi!

Emeklilerin maaş tutarı tartışmalara konu oldu. Hükümet emekliler yılı ilan ettiği bu yılda seyahat ve sağlık gibi kategorilerde emeklilere özel indirime gitti. Ancak bir türlü yüzü gülmeyen emekliler maaşlarına gelecek zammı heyecanla bekliyor. Ünlü gazeteci Cem Küçük’ün sözleri bu heyecanı artırdı.

Gözer ocak ayında emeklilere yapılacak zam oranlarına çevrildi. Şu anda en düşük emekli 12.500 TL maaş alıyor. Ancak milyonlarca emekli, bu maaşın yetersiz kaldığını ve yeni bir artışla daha iyi bir seviyeye çıkarılmasını umut ediyor. 

Özellikle ara zam yapılmamasıyla birlikte her sektöre gelen zam ile emeklilerin alım gücü oldukça düştü.

Emeklilere zam müjdesi!

Erdoğan’dan emeklilere sürpriz var!

Karar’da Hilal Nas’ın haberine göre, ünlü gazeteci Cem Küçük emekli maaşlarına ekstra zam yapılacağını belirtti. 

Küçük, emeklilerin zor günler geçirdiğini ve AK Parti’nin bunun bedelini yerel seçimlerde ödediğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilere seyyanen zam yapacağını belirten Çiçek, ‘Cumhurbaşkanımızın emeklilere seyyanen zam ya da iyileştirme yapacağını düşünüyorum. "Emeklilerin durumu uzun zamandır iyi değil. Sandığa gitmeyen ya da muhalefete oy veren birçok emekli var. AK Parti bu durumun bedelini seçimde ödedi.’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Küçük, emekli maaşları ve bir öğretmenin aldığı maaş arasındaki farkın kapanması için emekli maaşlarının en az 35 bin TL’ye yükselmesi gerektiğin söyledi.