Emlak Kiralamada Sahteciliğe Son!

Son zamanlarda emlak sektöründe artan sahte kimlik ve vekalet kullanılarak yapılan dolandırıcılık vakaları dikkat çekiyor. Dolandırıcılar, sahte belgelerle sahipleri genellikle yurt dışında olan evleri değerinin altında fiyatlarla kiraya vererek vatandaşları mağdur ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Emlak Kiralamada Sahteciliğe Son!

Son zamanlarda emlak sektöründe artan sahte kimlik ve vekalet kullanılarak yapılan dolandırıcılık vakaları dikkat çekiyor. Dolandırıcılar, sahte belgelerle, sahipleri genellikle yurt dışında olan evleri değerinin altında fiyatlarla kiraya vererek vatandaşları mağdur ediyor. Vatandaşları mağdur eden dolandırıcılar, evleri değerinin altında fiyata verecekleri yalanını söyleyerek kaparo ya da paranın yarısını alıp ortadan kayboluyor.Bu sorunu önlemek amacıyla biOnay'ın Kurucu Ortağı Ümit Yaşar Usta, emlakçılara biyometrik kimlik okuyucu kullanımını öneriyor.

Emlak Kiralamada Sahteciliğe Son!

Ümit Yaşar Usta, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'Emlak sektöründe yaşanan sahte kimlik ve vekalet dolandırıcılıklarını önlemek için biOnay olarak geliştirdiğimiz çipli kimlik kartı ve parmak izi doğrulaması teknolojimizle, ev kiralamak isteyenlerin kimliklerini güvenli bir şekilde doğrulayabiliriz. Bu sayede, hem ev sahipleri hem de kiracılar için daha güvenli bir kiralama süreci sağlamış oluruz' dedi.

Biyometrik kimlik okuyucu kullanımının, sahte belge kullanımını büyük ölçüde engelleyebileceği belirtiliyor. Teknoloji sayesinde, emlakçılar kiracı adaylarının gerçek kimliklerini doğrulayarak dolandırıcılığa karşı önlem alabilecekler.
Emlak sektöründe güvenliği artırmayı hedefleyen bu çözüm, ilerleyen dönemde daha fazla emlakçı tarafından benimsenerek dolandırıcılık vakalarının azalmasına katkı sağlayabilir.