Emniyetten Sıkı Denetim: 655 Araca Ceza Kesildi!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında kent genelinde kamu huzurunu bozan araçlara yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Detaylar haberimizde...

Emniyetten Sıkı Denetim: 655 Araca Ceza Kesildi!

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 16-19 Ağustos 2024 tarihleri arasında kent genelinde kamu huzurunu bozan araçlara yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimler sonucunda, abartılı egzoz kullanımı, drift yapma, makas atma ve yüksek sesle müzik dinlemek gibi kuralları ihlal eden sürücülere çeşitli cezalar uygulandı.

Denetimler sırasında 84 araç ve sürücüye alkollü araç kullanmaktan, 101 araç ve sürücüye ehliyetsiz araç kullanmaktan işlem yapıldı. Ayrıca 46 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 109 sürücüye cep telefonu kullanımı, 19 sürücüye abartılı egzoz kullanımı nedeniyle ceza kesildi. Bunun yanı sıra 12 sürücüye drift yapmaktan, 39 sürücüye makas atmaktan, 2 sürücüye çakar lamba takmaktan işlem yapıldı. Ayrıca 94 sürücüye yüksek sesle müzik dinlemek, 83 sürücüye ışık donanımı, 66 sürücüye ise araçlarını modifiye etmekten ceza uygulandı.

Emniyet yetkilileri, bu tür denetimlerin devam edeceğini belirterek, trafik kurallarına uymanın herkesin sorumluluğunda olduğunu vurguladı.