En kârlı yatırım hangisi? Uzmanı açıkladı!

Finans Analisti İslam Memiş en kârlı yatırımı açıkladı. Memiş elinde birikimi olan vatandaşlara uyarılarda bulunurken altın değerinde tavsiyelerde de bulundu.

En kârlı yatırım hangisi? Uzmanı açıkladı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Finans Analisti İslam Memiş altın ve döviz piyasasının rekor kırdığı bugünlerde elinde birikimi olan ancak neye yatırım yapacağını bilmeyen vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Memiş telefonla bağlandığı bir canlı yayında, “Yatırımcıya göre vadesine göre beklentiye göre, cevabı değişkenlik gösterir. Yıllık bazda ve ortalama değer üzerinden konuşursak elimde 10 bin lira param var ve yılsonuna kadar da bu paraya ihtiyacım yok birikim amaçlı değerlendirmek istiyorum. Euro ve sterlin düşük fiyatlanmalarda doları tercih edenlerden ziyade bu paraların daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Euro/dolar paritesinde 1,15 seviyelerini yaz aylarında bekliyorum. Sterlin ve dolarda 1,30 seviyelerini bekliyorum.  Alternatif tabi yine altın ve gümüş tarafındaki beklentilerim pozitif, yüzde 50 emtia yüzde 50 döviz yani bu şekilde değerlendirilebilir. 25 dolar seviyesinde beklentimiz 40 dolar seviyesi. Yine pozitif beklentimiz devam ediyor. 28 dolar seviyesini geçtikten sonra önümüz daha açık ve son 2 yıldır baskılanmaya devam ediyor.  Gram tarafı 16 lira seviyesinde beklentimiz 20 lira seviyesindeki rakamlar” ifadelerinde bulundu.

>>Haber Merkezi