En kolay Ramazan şerbeti tarifleri

Ramazanın gelmesiyle birlikte hummalı hazırlıklar başladı. Rengârenk görünümü, enfes hoş koku ve serinleten lezzeti ile Osmanlı şerbetleri, sofraları taçlandırıyor. Peki, orijinal ramazan şerbeti nasıl olur? Tam kıvamında şerbet nasıl yapılır?

En kolay Ramazan şerbeti tarifleri

On bir ayın sultanın gelmesinin en güzel yanlarından biride, birbirinden leziz iftar sofralarıdır. Böyle muhteşem sofraların yanında içecek olmazsa olmaz. Renkli görünümü, enfes çiçek aroması ve serinleten lezzeti ile Osmanlı şerbetleri, geçmiş zamanlarda da her derde deva olmasıyla biliniyordu. Ayrıca gün boyunca susuz kaldığımız için içimizi ferahlatacak şerbetlerle yemek masalarınızı taçlandırabilirsiniz.

İşte tüm püf noktalarıyla 4 ramazan şerbeti tarifi

 

GÜL ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler:

-4 su bardağı su (Yoğun gelirse ilave edebilirsiniz)

-1 su bardağı kuru gül (aktarlarda bulabilirsiniz, kendinizde gül yapraklarını kurutabilirsiniz)

-1 çay kaşığı limon tuzu

-1 su bardağı şeker (Tadı az gelirse arttırabilirsiniz)

 

Suyu tencereye koyun. Gül yapraklarını yıkayıp suyun içine koyun. Kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra limon tozunu ekleyin ve karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon tozu renginin çıkmasını sağlıyor. 5 dakika kaynadıktan sonra şekeri ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyunca gülleri süzüp servis edebilirsiniz

REYHAN ŞERBETİ TARİFİ

Reyhan, kan şekerinin düşmesine bağlı baş dönmelerini engeller. Reyhan şerbeti susuzluğumuzu giderirken midelerimizi de rahatlatarak sağlıklı beslenmemize yardımcı olacak.

Reyhan şerbeti için malzemeler:

-1 demet reyhan

-15 adet hurma

-1 yemek kaşığı silme limon tuzu

-2 litre sıcak su

-10 adet karanfil

-2 çubuk tarçın

Reyhanı güzelce yıkayın. Geniş bir tencereye suyu, tarçını, karanfili, çekirdekleri ayıklanmış hurmaları ve limon suyunu koyun ve kaynatın. Reyhanı saplarıyla birlikte kaynamış suya atın ve ocağın altını kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve demlemeye bırakın. Ardından soğuması için buzdolabına atın. Şimdiden afiyet olsun!

 

HİBİSKUS ŞERBETİ TARİFİ

 

-1 litre su

-Yarım su bardağı kurutulmuş hibiskus

-2 adet karanfil

-2 yemek kaşığı şeker (Arzu ettiğiniz kadar)

-1 çubuk tarçın

-20 gr fesleğen tohumu

Derin bir tencereye 1 litre su ekleyin. Kaynatma noktasına gelince şekeri ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kaynattıktan sonra, diğer malzemeleri de ekleyerek yaklaşık 8 – 10 dakika kaynatın. Ardından hazırladığınız şerbeti süzgeç yardımıyla süzün ve soğuması için buzdolabına atın. Afiyet olsun.

 

NANE ŞERBETİ TARİFİ

Malzemeler:

-2 adet ince dilimlenmiş limon

-1 su bardağı toz şeker

-1,5 litre su

-1 demet ayıklanmış taze nane

Nane hariç tüm malzemeleri tencereye alıp kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın ve naneleri içine atıp tencerenin ağzını kapatın. 1 saat demlenmeye bırakın. Şerbeti tamamen süzdükten sonra buzdolabında soğutun.