En son ne zaman pastırma yediniz? Anadolu Haber Sokakta

Kayseri'nin en ünlü lezzetlerinden biri olan pastırma sevilen bir yiyecek olmasına rağmen yüksek fiyatından dolayı alınamıyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara en son ne zaman pastırma yediklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
En son ne zaman pastırma yediniz? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri, Türkiye’nin en ünlü pastırma üretim merkezlerinden biri olarak bilinirken, bu sevilen yiyecek fiyatının yüksek olması nedeniyle birçok kişi almakta zorluk çekiyor. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara en son ne zaman pastırma yediklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Bir vatandaş, yüksek fiyatlara dikkat çekerek; ‘Çok uzun zaman oldu. Çünkü fiyatları çok yüksek, en pahalı et 500 TL ise pastırma 300-400 TL civarı olmalı’ diye konuştu.

‘Uzun zaman oldu yemeyeli’

Pastırmayı uzun süre yemediğini belirten bir vatandaş; ‘Uzun zaman oldu pastırma yemeyeli, ekonomik açıdan kötü bir haldeyiz alamıyoruz. Şuan ki fiyatını bilmiyorum ama kilosu 200 TL olmalıydı’ ifadelerini kullandı.

‘Fiyatlar aldı başını gitti’

Enflasyonun etkisiyle pastırma fiyatlarının yükseldiğine dikkat çeken bir vatandaş şu ifadelere yer verdi; ‘En son iki hafta önce yedim. Fiyatları aldı başını gitti. Tabi bu enflasyonda gayet normal.’

‘Bir yıl önce yedim’

Pastırmayı en son bir yıl önce yediğini söyleyen başka bir vatandaş ise; ‘Bir senedir yemiyorum. Kayseri’de oturmadığım için nadir yiyorum. Ama fiyatı çok pahalı... 600 – 800 TL arası olmadı lazım’ dedi.

‘Her vatandaşın yiyebileceği seviyede olmalı’

Pastırma fiyatlarının herkesin yiyebileceği seviyede olması gerektiğine dikkat çeken bir vatandaş; ‘Geçen hafta yedik. Şu anki duruma göre çok pahalı, fiyatı her vatandaşın yiyebileceği kadar olmalı’ ifadelerini kullandı.