En ucuz illere göç başladı - Kayserililer nereye gidiyor?

Artan enflasyon ve yüksek fiyatlar ile ekonomik krizin yaşam şartlarını zorlaştırdığı kesimler Türkiye'nin en ucuz şehirlerini tercih etmeye başladı. Göçün yoğun olduğu bu iller hangi iller? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

En ucuz illere göç başladı - Kayserililer nereye gidiyor?

TÜİK’in son verilerine göre, Türkiye’nin en ucuz şehirleri belirlendi. Yaşam şartlarından muzdarip olan kesimler ise bu illere göç etmeye başladı. Peki Türkiye’nin en ucuz illeri hangi iller, Kayseri ucuz mu? İşte detaylar…

TÜİK’in son verilerine göre, Türkiye’nin en ucuz şehirleri belirlendi. Belirlenen liste, yaşam maliyetlerinin düşük olduğu şehirleri öne çıkarıyor. Türkiye’nin en uygun fiyatlı şehirleri, konut, gıda ve ulaşım gibi temel ihtiyaçların maliyetlerinin düşük olması ile biliniyor.

Ekonomik krizin getirdiği zorluklarla birlikte emekli, memur fark etmeden pek çok vatandaş Türkiye’nin en ucuz şehirlerini araştırıyor. Peki Kayseri ucuz bir şehir mi? Kayserililer de başka illeri tercih ediyor mu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin en ucuz şehirlerini daha önce belirledi ve beklenen listeyi açıkladı. Bu listeye göre, Türkiye’nin en uygun yaşam maliyetine sahip şehirleri Doğu Anadolu Bölgesi’nde olduğu görüldü.

İşte en ucuz 5 şehir!

Türkiye’nin en ucuz şehirleri arasında başı çeken Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan ve Mardin, düşük yaşam maliyetleri ile öne çıkıyor.

Bu şehirlerde yaşayanlar, diğer bölgelere kıyasla daha ekonomik bir yaşam sürüyor. Ağrı, özellikle konut kiraları ve günlük ihtiyaçların uygun fiyatlı olması ile bilinen bir şehir olarak dikkat çekiyor.  Kars ise kış turizmi ile de tanınırken uygun yaşam maliyetleri ile de öne çıkıyor.

Iğdır daha çok tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bir şehir olarak, gıda fiyatlarının uygun olması ile biliniyor.

Ardahan, geniş meraları ve hayvancılık için uygun iklimi ile büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve kaz yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı bir il olduğundan burada yaşam da oldukça uygun olarak kaydediliyor.

Mardin ise tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, düşük yaşam maliyetleri ile cazip bir şehir olarak kayıtlara geçti. 

Söz konusu veriler, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yaşam maliyeti farklılıklarını ve özellikle büyük şehirlerdeki artan maliyetleri gözler önüne seriyor. 

TUİK’in bu konuda yeni bir araştırmasını da önümüzdeki günlerde açıklayacağı bildirildi.

Kayseri tercihler arasında!

Öte yandan Büyükşehirlerde yaşamanın daha da zorlaştığı son yıllarda en çok tercih edilen iller arasında Kayseri'nin de bulunduğu gözlerden kaçmadı.

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, klasik çağlarda Kapadokya adı verilen bölgede yer alır. Kızılırmak’ın güneyinde bulunan bu bölge, Tuz Gölü’nden Fırat Nehri’ne kadar uzanır. İpek Yolu buradan geçer. Pek çok uygarlığın beşiği haline gelen Kayseri’de tarımdan hayvancılığa, sanayiden ticarete, madencilikten ormancılığa geçimi sağlamak adına pek çok alan bulunmaktadır. Tarihiyle de göz dolduran Kayseri’de doğa ile iç içe yaşamak, güzel hava koşullarının tadını çıkarmak ve turistik aktivitelere kolayca erişim sağlamak vatandaşları cezbediyor.

İstanbul’dan en çok göç alan iller Antalya, Mersin, Ankara, Eskişehir, Kayseri, Samsun, Ordu, Tekirdağ, Tokat ve Trabzon şeklinde sıralanıyor.