En zengin iller listesi açıklandı - Kayserilinin ticari zekâsı boşa mı düştü?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Türkiye'nin en zengin illerinin listesini yayınladı. Yayınlanan verilerin sonucunda yapılan yorumlarda, ticari zekaları ile ünlü Kayserililerin sıralaması düşük bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

En zengin iller listesi açıklandı - Kayserilinin ticari zekâsı boşa mı düştü?

Ticari zekaları ile ünlü Kayserililer, BDDK’nın yayınladığı ‘Türkiye’nin en zengin illeri’ araştırmasında 13. Sırada yer alıyor. Kayseri’nin sıralamasının düşük olduğu belirtilirken, ‘Hani zengindik’ yorumları yapıldı. 

Türkiye’nin en zengin şehirleri belli oldu. BDDK tarafından yayınlanan en yüksek mevduata sahip iller listesinde Kayseri 13. sırada yer aldı. Mevduat hesapları, birikimlerini farklı yollarla değerlendirmek isteyen vatandaşlar tarafından kullanılıyor. Bankada mevduatta parası olanlar altın, döviz, tahvil, hisse senedi, fon gibi kalemlerde parasını değerlendirmek istiyor. Vadeli mevduatta ay sonunda ne kadar kazanacağını bilen yatırımcılar riske girmeden tasarruflarını bu şekilde değerlendiriyor.

Listenin başında 3 büyük şehir var!

2024 yılının en zengin şehirleri listesinin başında 3 metropol şehir yer alıyor. İlk sırada İstanbul yaklaşık 7 Trilyon ile yer alırken, Ankara 2 Trilyon 60 milyar 520 milyon 141 TL ile 2. Sırada yerini aldı. İzmir ise 848 milyar TL ile üçüncü sırada yerini alıyor. Ardından gelen iller sırayla, Antalya, Bursa, Kocaeli, Adana, Muğla, Konya, Mersin, Gaziantep ve Hatay olarak açıklandı.

Kayseri 13. Sırada!

Ticari zekası ile ön plana çıkan Kayserililer listenin 13. sırasında yerini aldı. Kayseri en zengin iller sıralamasında beklenilenden düşük seyrederken, 149 milyar 163 milyon 37 bin TL ile 13. Sırada yer aldı. İç Anadolu’nun metropolü olarak adlandırılan Kayseri, ayrıca ticari zekası ile de ön plana çıkan şehirlerin arasında. Fakat yayımlanan listede sıralamanın düşük çıkması ‘Hani zengindik’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Aslında artış var!

Yapılan araştırmalar sonucunda ilgili araştırmanın geçen sene verilerine göre Kayseri’de bir artış söz konusu. Geçtiğimiz yıl yayınlanan verilerde Kayseri’ni toplam mevduatı 94 milyar 719 milyon 772 bin TL olarak açıklanmıştı.