Enerji Sektöründe Dengeler Değişti – Türk Petrol Devi Satıldı

Türk petrol devini satın alan Zeren Group enerji sektöründe tüm dengeleri değiştirecek nitelikte hamle yaptı. 800'den fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan ünlü petrol, sektörde büyük bir merak uyandırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Enerji Sektöründe Dengeler Değişti – Türk Petrol Devi Satıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Zeren Group, enerji sektöründe dengeleri değiştirecek nitelikte bir hamle yaparak Türkiye Petrolleri'ni satın aldı. 800'den fazla akaryakıt istasyonuna sahip olan Türkiye Petrolleri’nin yeni sahibi Zeren Group, bu adımıyla sektörde büyük bir merak uyandırdı.

Alpet ve Türkiye Petrolleri Birleşecek mi?

Patronlar Dünyası'ndan Toygun Atilla'nın özel haberine göre, Zeren Group daha önce Alpet petrolü bünyesine katmıştı. Bu satın almanın, Zeren Group’un sektördeki stratejik hedeflerine ulaşmasında önemli bir rol oynaması bekleniyor. Ayrıca Alpet ile Türkiye Petrolleri’nin birleşip birleşmeyeceği ve bu birleşmenin nasıl bir sinerji yaratacağı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kararlarına bağlı olacak.

Enerji Sektöründe Dengeler Değişti – Türk Petrol Devi Satıldı

Enerjiden Sonra Finansa da Yatırım Yapabilir

Zeren Group’un enerji sektöründeki yatırımlarıyla sınırlı kalmadığı, finans sektöründe de büyük hedefler peşinde olduğu belirtiliyor. Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait Bankmed ve Ürdünlü Arab Bank'ın ortak olduğu Turkland Bank'ı (T-Bank) satın almak için uzun süredir görüşmeler yürüten Zeren Group, bu alanda da dikkatleri üzerine çekiyor.