Enfes Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?
Şerbetli tatlı sevenlerin bayılacağı enfes Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Krema ve şerbetin bir araya geldiği Kıbrıs tatlısının malzemleri neler? Merak edileler Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haber Detaylarında…
Kıbrıs tatlısı, pratik yapılmasının yanı sıra tadı ile de favori tatlınız olacak. Kıbrıs tatlısını yapmak isteyenler püf noktalarını araştırıyor. Sizler için Kıbrıs tatlısının yapılışını ve püf noktalarını derledik.
Enfes Kıbrıs tatlısının malzemeleri nelerdir?
-3 yumurta
-Yarım su bardağı şeker
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-Bir su bardağı galeta unu
-Bir su bardağı çekilmiş ceviz
-Bir su bardağı Hindistan cevizi
-Bir paket kabartma tozu
Kıbrıs tatlısının kreması için
-Bir litre süt
- Bir su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- Bir paket vanilya
- Bir paket krem şanti
Kıbrıs tatlısının şerbeti için
-Bir buçuk su bardağı şeker
-İki su bardağı su
-Bir paket vanilya
Kıbrıs tatlısı yapım aşaması
Öncelikle şerbeti hazırlanır ve soğuması beklenir.
Keki için yumurta ve şeker çırpılır daha sonra malzemeler sırasıyla eklenip karıştırılır. Kalıba alınarak fırına gönderilir. Ortalama 160-180 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin. Kreması için, krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın. Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün. Kıbrıs tatlısının üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun