Enfes lezzetiyle köri soslu tavuk sote nasıl yapılır?
Köri soslu tavuk günümüzde en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Peki köri soslu tavuk nasıl yapılır. Merak edilenler Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde…
Köri soslu tavuk günümüzde en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Eşşiz lezzetiyle en beğenilen yemekler arasında yer alıyor. Akşam yemeklerinde tercih edilen köri soslu tavuk sotenin yapımı ise oldukça kolay.
Köri soslu tavuk sote için malzemeler nelerdir?
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı soğuk süt
1/2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı köri
1çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Körü soslu tavuk sotenin yapılışı:
Sıvı yağını bir tavada kızdırın. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü aktarın. Renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun. Köri sosu hazırlamak için; ayrı bir tavada tereyağını sos tenceresinde eritin. Unu da üzerine ekleyin ve kokusu çıkıp, renk alana kadar karıştırarak kavurun. Kavrulan una soğuk sütü ekleyin ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın. Sıcak su, köri, tuz ve karabiberi katın. Sosu, kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak 4- 5 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu, kavrulan tavuklara ekleyin ve harmanladıktan sonra pişirme işlemini 5 dakika kadar sürdürün. İncecik kıyılmış bir avuç maydanozu, köri soslu tavuğa ilave ettikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun