Enflasyon verisi açıklandı, emekli zammı belli olmaya başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Eylül ayına ilişkin enflasyon verisi açıklandı. Açıklanan verilerden hareketle emekliler için kritik enflasyon verisi de belli olmaya başladı. Detaylara Kayseri Anadolu Haber'de…

Enflasyon verisi açıklandı, emekli zammı belli olmaya başladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Eylül ayı enflasyon verisi belli oldu. Açıklanan verilerde aylık enflasyon oranında artış yıllık enflasyon oranında düşüş yaşandı. 

Aylık enflasyonda artış gözlemlendi. 

Aylık enflasyon verisinde artış gözlemlendi, aylık bazda yüzde 2,97 artış gösteren enflasyon verisi yıllık olarak yüzde 51,97'den 49,38'ya geriledi. Bu verilerle birlikte uzun bir zaman sonra yıllık enflasyon verisi politika faizinin altına inmiş oldu. 

Memurlar ve emekliler ne kadar zam alacak?

Eylül ayı enflasyonunun açıklanması ile gözler memur ve emekliler için yılbaşında yapılacak zamma çevrildi. Memur ve memur emeklileri yılbaşında toplu sözleşmeden kaynaklanan zammı da almış olacak. Geçtiğimiz son 3 ayda ise oluşan enflasyon yüzde 8,9 bu durumda emekliler için henüz ek bir enflasyon zammı oluşmamış durumda ancak bu durum yıl sonuna kadar değişiklik gösterebilir. Yılbaşın da ise memur ve memur emeklilerine yüzde 6 toplu sözleşme zammı verilecek. 

Memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı oluşur mu?

Öngörüler çerçevesinde yılbaşına kadar memur ve memur emeklileri için enflasyon farkı oluşmasının sürpriz olmayacağı ancak enflasyondaki düşüş eğiliminin sürmesi durumunda enflasyon farkı oluşmayabileceği ifade ediliyor.